Filters

9

Duidelijke uitleg, simpele uitvoering

Door een vriend werd ik op liveschijf gewezen, toen ik met het zoeken naar weer een extra harde schijf bezig was om alle filmpjes te kunnen opslaan. Na het lezen van de website uitleg ben ik begonnen met een paar files, maar binnen een paar dagen had ik al mijn foto"s en films die toch weer op de computer beland waren overgezet.

 • Aanbevelen? Ja
4

Niet onverdeeld positief

Ik moet steeds 2x achter elkaar inloggen om binnen te komen. New login-meldingen per email zijn vervelend, overbodig. Ik kan het niet uitschakelen. Automatisch uitgelogd worden na een bepaalde periode is vervelend/ niet uit te schakelen. Word werkt niet soepel. De navigatie met kopteksten (kolom links) moet ik elke keer opnieuw instellen als ik weer inlog. Ik kan de spellingschecker niet uitschakelen. Controleren --> abc --> geen spellingcontrole uitvoeren. Afbeeldingen in de tekst bewerken/verplaatsten werkt erg moeizaam en frustrerend.

 • Aanbevelen? Nee

Reactie van het bedrijf

Bedankt voor de beoordeling. We nemen het mee in de verdere doorontwikkeling. Jouw ervaringen zijn gerelateerd aan het webportaal. Dit is meer een ingang om jouw back-ups en synchronisatiemap in te zien en niet zozeer om daarin te bewerken. Het is wel mogelijk, echter met beperkte functies en derhalve ervaar je dat als niet soepel. M.b.t. de login is uit beveiligingsoverwegingen bewust gekozen voor bijvoorbeeld de login-meldingen en de automatische logout. De kracht van Jottacloud is het directe gebruik via de desktop. Daarmee werkt je dus in de bestanden met de programma’s die daarvoor gemaakt zijn, zoals Word. Dit werkt naadloos en real-time. Hoe zijn jouw ervaringen daarmee?

9

Goede cloud service met een prima prijs/prestatie verhouding

Tot nog toe goede ervaringen met de combinatie LiveSchijf/Jottacloud. Vrij basic functionaliteiten, maar voor mijn doel (archiveren van foto's en video's) prima geschikt. Upload/download snelheid ook heel acceptabel. Kortom, helemaal niet slecht voor deze prijs. Vragen worden door LiveSchijf per email vlot beantwoord en indien nodig doorgestuurd naar de support afdeling van Jottacloud.

 • Aanbevelen? Ja
8

Heerlijk! Onbeperkte cloud

Tot nu toe ben ik tevreden over de service. Ik ben heel enthousiast over het concept, maar heb mijn draai nog niet helemaal gevonden met de Jottacloud mogelijkheden. Ik had verwacht dat dit iets intuïtiever zou gaan en ik me er zekerder bij zou voelen dat ook alles echt in de cloud staat nu. (OneDrive werkt bijvoorbeeld met updatemeldingen en vinkjes.) Maar dat zal een kwestie van wennen zijn.

 • Aanbevelen? Ja
10

Betrouwbaar , snel en zeer makkelijk in gebruik.

Liveschijf is een betrouwbare online opslag die zeer makkelijk is in gebruik. De upload en download snelheid is zeer goed en is tevens voorzien van een handige app.

 • Aanbevelen? Ja
10

Snelle levering en stabiele software

Enig tijd was ik al opzoek naar een cloudt leverancier die voor een lage prijs en goede service echt onbeperkt schijfruimte op internet aanbied, het liefst een Nederlandse leverancier. Er zijn veel cloudt leveranciers in Nederland te vinden. Maar Liveschijf.com heeft echt mijn verwachting overtroffen. Omdat ik voor mijn historische onderzoeken veel foto's van archiefdossiers maak en hier de komende 40 jaar nog mee door wil gaan. Daarom besloot ik dat ik niet meer voor elke TB in de toekomst appart wil betalen. De prijskwaliteitsverhouding van Jotta cloudt en Liveschijf.com is volgens mijn ervaring overtreffend. De mee geleverde back-up software werkt snel, stabiel en stilletjes door op de achtergrond en geeft geen foutmeldingen. Bestanden waar hij wel een fout bij het uploaden bij vind probeerd hij als nog te verwerken zo dat alles wat ik op de externe hardeschijf heb staan mee geüpload en geback-up is. De Jottacloudt app voor Android een cijfer 10 waardig.

 • Aanbevelen? Ja
10

Snelle backup!

Backup werkt supersnel. Als ik nieuwe foto's op mijn harde schijf zet, dan worden deze ook snel weer gebackupped (meestal binnen 1 tot 2 minuten). Prijs is ook prima! V.w.b. de uploadsnelheid: ik haal ongeveer 3 - 3,2mb (megabyte) per seconde. Ik heb Ziggo compleet (25 mbit per seconde), dus dat betekent dat ik de maximale uploadsnelheid haal. Recovery heb ik nog niet nodig gehad dus kan ik niet beoordelen. In de Windows-Verkenner wordt getoond of de bestanden en zelfs complete mappen zijn gebackupped. Erg handig. De foto-albumfunctie kan leuk zijn, maar helaas onbruikbaar voor mijn werkwijze. Ik heb 1 map per fotografeer-dag met daarin de foto's in RAW. De bewerkte geëxporteerde jpeg's staan in een onderliggende map (eigenlijk de standaard Lightroom werkwijze). Daar staan meer dan 50.000 foto's (x2). Het album van Liveschijf toont dan alle foto's 2x: 1x de RAW en 1x de JPEG. Verder heb ik één map waar alle beste foto's in staan in JPEG. Alleen die laatste zou ik eigenlijk in de albumfunctie willen zien. Volgens mij is het nu niet mogelijk in te stellen welke mappen voor het album gebruikt worden. Maar goed, die album-functie was een nice-to-have en niet de reden waarom ik voor LiveSchijf heb gekozen.

 • Aanbevelen? Ja
8

Goed maar te duur aangezien ik geen ongelimiteerde backup nodig heb

Gebruikte apps werken eenvoudig en prettig. De geboden privacy spreken mij aan. Account echter opgezegd. Ik ben bereid om te betalen voor de opslag etc maar als kleine gebruiker heb ik geen ongelimiteerde opslag nodig. 100 GB is voor mij ruim voldoende en in dat geval vind ik de prijs van eur 75 per jaar te hoog. Met vriendelijke groet

 • Aanbevelen? Nee
7

Soms lastig

Ik begrijp niet waarom ik twee keer moet inloggen. Ik begrijp niet waarom Jottacloud via de browser een andere inhoud displayt dan de app op de PC.

 • Aanbevelen? Ja
8

Goed telefonisch geholpen, de tijd voor mij genomen

Problem samen via teamviewer geanalyseerd en doorgegeven aan de technische dienst. Was vlot opgelost maar had ik geen terugkoppeling van gehad. Dus dan blijf je wat onzeker of het echt helemaal opgelost is Maart daar lijkt het wel op dus dikke pluim.

 • Aanbevelen? Ja
9

Duidelikk

Snel geregeld en betrouwbaar

 • Aanbevelen? Ja
10

Administratieve vragen werden meteen opgelost, zonder moeilijkheden.

Top! Goed geholpen bij mijn vragen. Installatie verloopt vlotjes ...

 • Aanbevelen? Ja
10

Prima!

De uitgebreide beschrijvingen helpen je enorm op weg en alles werkt eenvoudig dus heel fijn om mee te werken...

 • Aanbevelen? Ja
8

Overzichtelijk en eenvoudig

Goede support. Ik ga zeker neer de pro-versie wanneer ik ruimte tekort kom.

 • Aanbevelen? Ja
9

ik heb enkele concurrenten geprobeerd, LiveSchijf is de beste

geen enkel probleem ervaren met liveschijf met het kopiëren van mijn harde schijf naar de cloud terwijl dat bij concurrenten wel was

 • Aanbevelen? Ja
9

Zeer goede dienst

Snel geïnstalleerd en werkt vlot. App werkt goed.

 • Aanbevelen? Ja
8

goed

prima opslag medium en goede help informatie van jota cloud

 • Aanbevelen? Ja
9

Zeer eenvoudig

Installatie was erg eenvoudig, de diverse functionaliteiten was even zoeken.

 • Aanbevelen? Ja
6

goed werkende backup - maar ik merk niets van LiveSchijf

Jottacloud is redelijk gemakkelijk in te stellen, en eenmaal ingesteld werkt het naar behoren. Ben zelfs verrast door de backups die direct gemaakt worden. Beter dan bij KPN. Maar ik heb me aangemeld bij Jottacloud en alles via hun site gedaan. Het is me een raadsel wat de rol van LiveSchijf is behalve een % van de omzet opstrijken. Tegen Jottacloud zou ik willen adviseren: haal Liveschijf er maar uit, 0% toegevoegde waarde, behalve mss de vertaling voor de website?

 • Aanbevelen? Nee

Reactie van het bedrijf

Bedankt voor jouw beoordeling. Onze rol is dat wij inderdaad verantwoordelijk zijn voor de vertaling, maar ook om de gewenste functionaliteit van onze klanten door te laten voeren. Daarnaast is onze toegevoegde waarde de Nederlandstalige ondersteuning en betaling binnen Nederland. Bovendien voldoen we aan het Thuiswinkelwaarborg, met de zekerheden van dien: https://www.thuiswinkel.org/consumenten/wat-is-thuiswinkel-waarborg. Voor exact dezelfde prijs als Jottacloud zelf is het voor Nederlandse gebruikers een prima keuze.

10

Goede service, snelle reactie, uitstekend backup systeem, maximale up-en download snelheid

Het aanvragen van de opslagdienst verliep snel en enkele kleine probleempjes werden met hun hulp snel opgelost. De app werkt echt probleemloos en de up-en downloadsnelheid is maximaal. Een hele verademing met mijn voorgaande cloudopslagdienst. Tel daarbij op dat je met elk apparaat toegang hebt tot je data en dat je ruim 5 TB kwijt kunt tegen een schappelijk tarief, super! Ik ben hier erg blij mee.

 • Aanbevelen? Ja
9

Goed product voor schappelijke prijs

Eenvoudige installatie en configuratie.

 • Aanbevelen? Ja
10

Snelle service, Beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Ik twijfelde in eerste instantie omdat ik dacht dat er voor deze prijs wel ergens een adertje onder het gras zit. Ik heb inmiddels al uitgevonden dat ik mijn eigen volledige uploadspeed haal. Ik had ook een mailtje gestuurd om te vragen naar de snelheid en kreeg letterlijk binnen 30 seconden een reactie. Dit is absurd snel :) Ben zeer tevreden tot nu toe. Ik heb zelf maar maximaal 1tb aan data. En zal als het eenmaal geupload is hier ook niet meer naar omkijken. Totdat ik het natuurlijk nodig heb.

 • Aanbevelen? Ja
10

Onbeperkte online synchronisatie

Ik heb jaren Backblaze gehad maar Jottacloud bevalt me veel beter. De app is heel fijn en het is makkelijk om je backup bestanden individueel te openen en te downloaden. Je kan precies aangeven welke mappen realtime gesynchroniseerd worden, Europesche privacy regelgeving en dat voelt ook wel fijner dan als de server in Amerika staat.

 • Aanbevelen? Ja
10

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

Pluspunten

Geen upload limiet Fijne app met makkelijk en snel toegang tot je bestanden Europese privacy regelgeving

Verbeterpunten

Nog niet tegen gekomen

 • Aanbevelen? Ja
10

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

Pluspunten

Persoonlijk en betrokken en daarmee een betrouwbare partij in de wereld van cloud.

 • Aanbevelen? Ja

Over LiveSchijf

LiveSchijf biedt Nederlandstalige online back-up voor het opslaan, synchroniseren en delen van bestanden. Door de samenwerking met onze Noorse leverancier Jottacloud worden jouw bestanden beschermd volgens de strengste privacywetgeving ter wereld. Onze ongelimiteerde online back-up leveren wij tegen een lage vaste prijs van € 75,- per jaar inclusief btw. Probeer het tot 5 GB opslag gratis. Laat je overtuigen van de vele voordelen en meld je aan!

Kiyoh Reviews

• Iedereen mag een review plaatsen zolang er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren geautomatiseerde en handmatige controles uit om valse reviews zoveel mogelijk tegen te gaan
• Reviews met een score lager dan een 6 worden 7 dagen na plaatsing gepubliceerd