Zeer slechte klantenservice, structurele misleiding en geen keuzevrijheid
Mijn ervaring met DPD NL is ronduit ondermaats en onacceptabel.
Mijn fiets zou op 29 december geleverd worden. Hiervoor ben ik de gehele dag thuisgebleven. Pas laat in de avond kreeg ik de melding dat er een bezorgpoging zou zijn gedaan en dat ik “niet thuis” was. Dit is volledig onjuist en simpelweg een leugen.
Op 30 december heb ik hierover een klacht ingediend. Telefonisch werd mij verzekerd dat mijn pakket op 31 december geleverd zou worden. Wederom ben ik thuisgebleven. Omdat ik geen enkele update ontving, heb ik die dag opnieuw contact opgenomen met de klantenservice. Tot mijn verbazing kreeg ik dezelfde medewerker aan de lijn, die opnieuw mijn e-mailadres niet kon terugvinden. Vervolgens werd mij verteld dat het pakket tussen 15:30 en 16:30 uur onderweg was.
Het pakket is nooit geleverd.
Op 2 januari 2026 hoor ik van de klantenservice dat het pakket sinds 29 december niet meer is gescand en dus helemaal nooit onderweg is geweest. Dit betekent dat ik meerdere keren bewust onjuist ben geïnformeerd door de klantenservice. Feitelijk ben ik voorgelogen.
DPD stuurt daarna een standaardreactie waarin staat dat de klacht “met de chauffeur is besproken”, terwijl achteraf blijkt dat er überhaupt geen bezorgpoging is geweest. Dit toont aan dat klachten blijkbaar worden afgedaan zonder de feiten te controleren.
Meerdere dagen voor niets thuisgebleven, inclusief oudejaarsdag, geen pakket, geen eerlijke communicatie, geen verantwoordelijkheid en geen enkele vorm van compensatie. Het meest frustrerende is dat je als consument geen enkele keuze hebt: webshops leggen deze vervoerder op, en jij zit vervolgens vast aan deze wanprestatie.
DPD is onbetrouwbaar, niet transparant en heeft een klantenservice die kennelijk liever onjuiste informatie verstrekt dan een probleem daadwerkelijk oplost. Ten zeerste af te raden.