Reactie van het bedrijf
Beste Kristel,
Bedankt voor uw review. Vervelend te horen dat het armbandje u tegenvalt. Echter kan ik u verzekeren dat het echt 14-karaat goud betreft. Wellicht heeft u andere (14-karaat) gouden sieraden die wat anders van kleur zijn. Dit komt doordat geen enkel sieraad puur goud is tenzij u voor 24-karaat goud kiest (wat vrijwel niet bestaat). Goud wordt aangevuld met zilver en/of koper, en een hoger gehalte (zoals 18-karaat) bevat ook meer goud. Als een sieraad van hoger karaat is dan zal deze een warmere kleur hebben omdat het meer goud bevat. Maar ook binnen verschillende sieraden van 14-karaat goud zal er kleurverschil kunnen optreden, puur omdat het ene sieraad meer met koper wordt aangevuld en de ander meer met zilver. Goud wordt met koper en/of zilver aangevuld omdat het van zichzelf heel erg zacht is en eigenlijk in pure vorm niet geschikt voor bewerking tot een sieraad.
Wat betreft de letters, die kunnen eigenlijk niet groter omdat het plaatje dan veel groter zou moeten worden. Dan ontstaat er al snel een veel te grote plaat voor veel polsen, waardoor veel mensen de armband juist te lomp/te groot zullen vinden. Wij moeten dus een bepaalde gemiddelde maat aanhouden, waarbij er een mooie concessie bestaat tussen de leesbaarheid en de grootte. In onze ogen hebben wij dit bereikt en hebben de letters een mooie, goed leesbare grootte.
Hier gaat het dus eigenlijk om een kwestie van smaak.
Met vriendelijke groeten,
Mostert Juweliers Klantenservice