Soms wat wachten, kwalitatieve producten
Ik heb wat gewacht vooraleer een beoordeling te schrijven. Dec 2021 heb ik volgende artikelen besteld: 16 panelen 380 WP + 1 hybride (3 fasen) omvormer 5 kva merk growatt + growatt huisbatterij instapmodel 7.5 kWh. Wat ik zou aanraden is te investeren in een iets grotere batterij, groter dan 10kwh
Het proces van bestellen en leveren liep correct. De firma was toen online gemakkelijk te bereiken voor technische ondersteuning. Nu is dat door de toegenomen interesse en drukte waarschijnlijk moeilijker voor stralend groen die service vol te houden, (je kan nu niet eenmaal 24/24 beschikbaar zijn).
De opstelling van de zonnepanelen die ik heb gekozen is een oost/west opstelling. De actuele opbrengst van exact 3 maanden is momenteel 1.5 Mwh of 1500 kWh (25 jan/22apr)
Om de overproductie (vanaf april) aan energie niet terug te steken naar het net heb ik een elektrische boiler aangesloten net voor de gasboiler, met een timerklok van 10u tot 18u. Resultaat daarvan is elektrisch een totaal zelfverbruik van 95% , minder gasverbruik en op het einde van de avond een volle batterij + 200 liter warm water. Dus ik ben dik tevreden. Let wel ,het is niet voor iedereen weggelegd zelf een eigen installatie te plaatsen. Informeer jezelf goed en bekijk veel tutorials.
Persoonlijk zijn wij tevreden over de aangeleverde producten van STRALENDGROEN
MDJ West-Vlaanderen Belgie