Communicatie laat ernstig te wensen over!
Op 10 oktober 2022 bestelde ik bij Stralendgroen.nl een Growatt ARK High voltage set die ik direct, volledig had betaald. Op de website werd al gewaarschuwd dat een bestelling pas na 5-7 weken na betaling geleverd zou worden. Na twee weken was de status van mijn bestellen nog altijd "Wacht op betaling". Na meerdere keren bellen bleef het antwoord steeds uit en werd me verzocht op een ander moment terug te bellen. Plotseling, op 7 november, kreeg ik een email dat mijn bestelling handmatig wordt gecontroleerd en berekend. Toch maar weer bellen wat ze daarmee bedoelde. Er werd mij gezegd dat alles al binnen was en klaar stond voor verzending maar dat ik nu moest wachten op een tijdslot bij de vervoerder i.v.m. achterstanden. Op 1 december kreeg ik dan eindelijk een email dat m'n bestelling klaar staat voor verzending. Ik had al meerdere keren aangeven welke dag mijn voorkeur had omdat men zei dat ze een eigen logistiek hadden. Maar nee, op 15 december (ja zo weer twee weken nadat m'n bestelling klaar stond voor verzending) kreeg ik een email dat mijn bestelling op 21 december (dus 10 weken (!) na bestelling) en een dag eerder dan ik als voorkeur had opgegeven, zou worden afgeleverd. Overigens had ik al ruim voor levering meermaals het verzoek via email gehad om Stralendgroen.nl te beoordelen maar ik heb daarmee gewacht tot alles daadwerkelijk was geleverd. Ook heb ik ze nog terug gebeld hoe dat met de garantie zit. Want ook al geeft Growatt 10 jaar garantie op de set, de factuurdatum is al van 10 weken geleden. De dame aan de lijn verzekerde mij dat zij weten dat het op 21 december is geleverd en dat zij dat als garantiedatum zullen hanteren.
Overigens had ik op 27 juli 2022 een technische vraag gesteld over de SPH 10000TL3 BH 3-fase omvormer van Growatt en daar moet ik nu nog antwoord op krijgen. Bij een andere leverancier had ik de upgraded versie van deze omvormer samen met bevestigingsmateriaal en 24 zonnepanelen besteld en die waren binnen drie weken binnen!