Onze tuin is nu officieel een vijfsterrenresort (zonder roomservice helaas)
Ik weet niet wat er magischer was: de zon die eindelijk scheen, of de oase die mijn tuin is geworden na een bezoekje aan AHV Outdoor in Leiderdorp. We gingen naar binnen met twijfels, zweet in de oksels en ruzie over "wel of geen armleuningen", en kwamen eruit als gelukkige tuinmensen met een missie: loungen alsof we royalty zijn.
De medewerker? Een engel in verkoperskleding. Geduldig, vriendelijk en met een bovennatuurlijk vermogen om mijn warrige uitleg ("iets met hout, maar ook weer niet te veel hout, weet je wel?") te vertalen naar de perfecte set. We zijn zelfs twee keer teruggekomen, niet omdat we twijfelden aan de service, maar omdat we gewoon graag in zijn nabijheid verkeerden. (Misschien dat we hem op verjaardagen gaan uitnodigen. Nog niet uitgesloten.)
De levering? Alsof de logistieke goden ons gunstig gezind waren. Alles werd keurig op tijd afgeleverd, met militaire preciesie compleet met voertuigtracker, zonder gedoe, geen ontbrekende schroefjes of mysterieuze extra kussens. Gewoon: alles klopte. Ik heb zelfs even gecontroleerd of ik per ongeluk in een parallel universum was beland waar bezorgingen áltijd vlekkeloos gaan.
En nu... zitten we prinsheerlijk onder onze majestueuze zweefparasol, koffie in de hand, voeten omhoog, en met het gevoel dat we een stukje Toscane naar Alphen aan den Rijn hebben gehaald. De buurvrouw is jaloers. De kat heeft z'n nieuwe troon gevonden. En wij? Wij zitten. En zitten. En zitten.
Kortom: AHV Outdoor, bedankt dat jullie van onze tuin het paradijs hebben gemaakt waarvan we niet wisten dat we het nodig hadden. Alleen jammer dat jullie geen cocktails serveren. Maar hé, je kunt niet alles hebben.