![](/logo/98/3/3_98_branded_group_logo_thumbnail.png)
Ik vond het heel fijn om zelf het tempo te kunnen bepalen! De opbouw in de lessen is goed en kun je de cursus ook in kleinere stapjes doorlopen. Prettige uitleg door Sterre! Als verbeterpuntje zou ik willen meegeven dat het lastig is om een of twee lessen terug te herhalen. Soms zit er namelijk een langere periode tussen het volgen van de lessen.
Hi Steffie, Herhalen is eenvoudig: - Login als cursist en klik op de pagina 'Studieresultaten' en daarna op een groen, oranje of rood gekleurde toets op het afgebeelde toetsenbord. Je wordt zo teruggeleid naar de desbetreffende les en letter.Klikje bijvoorbeeld op de gekleurde S, dan kun je les 3 herhalen: de basistoetsen ASDF en JKLpuntkomma. - Kies je voor de gekleurde toets E, dan ga je naar les 4, waar de E wordt geïntroduceerd. Et cetera. Op de pagina 'Studieresultaten' staat ook de link naar de volgorde van de lessen.
Ik kan nu typen,
Vanuit de basispositie een rustige opbouw tot nu toe. Nog wel een wat gespannen houding, maar er worden voldoende tips gegeven.
het is niet ingewikkeld, wat het ook leuk maakt
Na > 30 jaar met een willekeurig aantal vingers getypt te hebben (7? 8?) deze cursus met goed gevolg afgesloten. De cursus is gericht op kinderen, maar dat stoort niet. De begeleidende filmpjes/instructie is m.i. beter dan bij Ducktypen (heeft één van mijn kinderen gedaan, niet afgerond). De grootste uitdaging was dat de cursus je op een gegeven moment instrueert niet langer je eigen typtechniek te gebruiken in je dagelijks leven, terwijl je op dat moment nog niet alle letters en andere belangrijke tekens geleerd hebt. De cursus leert je niet alle (wel sommige) cijfers en gerelateerde tekens te leren (vandaar geen 10).
Bedankt voor jouw mooi beoordeling en toelichting, Ted! Daar zijn we heel blij mee. Tijdens de typecursus van TICKEN leer je in 30 typelessen alle 26 letters, 26 hoofdletters, de belangrijke toetsen Spatie, Enter, Shift en Backspace en de belangrijkste 12 leestekens @ . , ; : ' " - / ! ? en _ De cijfers 1 en 2 leer je tijdens de typecursus, omdat de ! en @ op dezelfde toetsen staan als de 1 en 2. De keuze van deze 70 van de 186 toetsen is onderwijskundig een bewuste keuze, omdat de overige 116 leestekens, letters met accenten en cijfers in de dagelijks te typen teksten te weinig voorkomen en dus ook niet geautomatiseerd zullen worden. Wie in het dagelijks leven wel bepaalde toetsen of toetscombinaties nodig heeft, zal deze door het regelmatige gebruik snel automatiseren. Numeriek blindtypen: wie in het dagelijks leven voor bijvoorbeeld specifiek werk wel bepaalde toetsen of toetscombinaties nodig heeft, zoals cijfers, zal deze door het regelmatige gebruik van een numeriek toetsenbord binnen een half uur automatiseren. De snelheid volgt naarmate de ervaring toeneemt, net als 'gewoon' blind typen. PS: In het Nederlands examen typevaardigheid staan overigens sinds oudsher geen cijfers of zelden voorkomende leestekens.
Leuk om te doen! maar ik heb veel keer examen moeten doen.. maar het is gelukt!
Gefeliciteerd, Ralph! Doorzetter! :-)
Dit is een mooi systeem om blindtypen te leren. je blijft dingen herhalen.
Bedankt voor het compliment en de mooie beoordeling! :-)
Stap voor stap methode die online prima te volgen is
Dankjewel Hans. Wat een mooie review.
oefeningen zijn goed opgezet en resultaat gericht, zonder vervelend te worden
Bedankt voor de mooie beoordeling, Ad. De TICKEN typecursus is inderdaad zo opgezet dat je heel snel en effectief leert blindtypen. Daardoor is de benodigde leertijd minder dan de helft van elke andere typecursus.
Beetje saai maar wel effectief door de vele herhaling.
Haha, Mapa, als je TICKEN al 'saai' vindt, dan is het goed dat je niet voor een andere typecursus hebt gekozen, want die had je nooit afgerond. Gelukkig kun je TICKEN in ongeveer 15 uur afronden, waar elke andere er wel 40 uur over doet. Ook proberen we onze teksten interessant en leuk te houden. Goed dat je volhoudt! Je hebt er de rest van je leven plezier van.
Wordt allemaal duidelijk uitgelegd en is goed te volgen
Bedankt Ron! Top!
Ik vind het jammer dat je niet meer tussentijdse toetsen hebt waarin je kan laten zien hoe je het doet, zodat je aan de hand daarvan wellicht eerder het examen kan afleggen. Het lijkt mijnziens ook allemaal wel erg op elkaar, zeer herhaaldelijk. Telkens 6 bijna identieke 'sub' lessen per les en dan een game + een filmpje. En dat opnieuw en opnieuw en opnieuw...
Beste Dora, elke oefening is in feite een tussentijdse toets, want je ziet steeds jouw gemeten resultaat. Blindtypen is een voorbeeld van "motorisch leren", net als gitaarspelen, lopen, fietsen, autorijden etc.: je kan het alleen leren door langdurig te ... herhalen. Om de toetsaanslagen goed vast te leggen in de hersenen, is het van belang dat je bijvoorbeeld elke dag 2 oefeningen doet of bijvoorbeeld om de dag minimaal 4 oefeningen. Je zal zien dat daardoor het typen makkelijker gaat worden en daardoor weer leuker. Als je het beheerst, kan je het doen zonder over elke beweging na te moeten denken.
Heel leuk leren. Ik vind het duidelijk en geweldig de uitleg.
Hele goede uitleg door Sterre in de filmpjes. Je krijgt genoeg oefeningen om je nieuwe letter onder de knie te krijgen en daarna nog een spelletje om extra te oefenen. Heel laagdrempelig en op je eigen tempo leer je met 10 vingers typen. Het is een leuke en uitdagende typecursus en ik ben erg blij dat ik nu blind met tien vingers kan typen.
De training is goed te volgen en opgebouwd. Het is leuk om te doen
Op mijn 68e een typediploma gehaald. Met een beetje geduld en aanmoedigingen van mijn dochter toch geprobeerd en nu sluit ik het jaar af met een diploma.
zeer positieve opleiding
Het heeft moeite, energie en tijd gekost om van een paar naar tien vingers typen te komen. Spierpijn in de vingers, maar het was verslavend om mezelf telkens weer te overtreffen, hoewel soms ook frustrerend om weer veel rode ipv groene letters te zien, maar de aanhouder wint en nu ga ik extra genieten van steeds vlotter en makkelijker typen wat me uiteindelijk moeite, energie en tijd zal gaan opleveren.
Goed om het zo aan te leren!
Door deze cursus te volgen, leer je bijna ongemerkt typen, omdat het spelenderwijs gaat.
leuk
Leuke oefeningen en omdat het allemaal redelijk snel gaat ben je in een paar maanden klaar.
Een fijne cursus.
Ontzettend fijne cursus. Ik wilde al zo lang goed leren typen. Ik heb hiervoor nu eindelijk de basis gelegd. Ik merk dat ik zelfs na het behalen van mijn diploma (summa cum laude nb) moet blijven focussen op rustig typen, zonder fouten. Dat wel. Maar verder hele leuke cursus die je stap voor stap naar het blind typen helpt. Met behulp van motiverende filmpjes van Sterre, de studiebegeleidster, en met behulp van leuke spelletjes, steeds na het doorlopen van een onderdeel. Echt een aanrader!
Goede wijze van leeraanbod
22 Jacob van Lenneplaan