Makkelijk en volledig
Ik heb 3 katten en die zijn alle drie gechipt. De dierenarts heeft die destijds geregistreerd bij een andere databank, maar daar is het helaas niet mogelijk om in te loggen en je gegevens te beheren. Dat moet via formulieren en kost soms geld.
Daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief en ben ik uitgekomen bij PetBase. Wat ik fijn vindt aan PetBase is dat je je gegevens wel zelf kan beheren in een account. Een ander groot voordeel is dat het één van de (volgens mij) twee databases in Nederland is die de chips ook gelijk Europees registreert. De kans is wellicht niet groot, maar mocht je huisdier ooit in het buitenland gevonden worden, dan kan men gelijk de juiste contactgegevens zien.
Verder kun je ook andere informatie toevoegen per huisdier, zoals bijzonderheden, de dierenverzekering of een foto. Op de chip-pagina laten ze ook gelijk zien bij welke andere databases de katten geregistreerd staan. Deze pagina is ook erg overzichtelijk.
Het portaal is verder super makkelijk voor het aanpassen van gegevens. Ik ben er dan ook erg blij mee, zo hou ik controle over de gegevens en hoef ik niet met formulieren of extra betalingen te werken. Wat ik nog een goede toevoeging zou vinden is een app. Nu zul je dat niet vaak hoeven te gebruiken, maar het kan handig zijn om zo nog laagdrempeliger bij de gegevens te kunnen indien nodig.
Wat ook nog een toevoeging kan zijn is 2FA. De gegevens zijn niet super gevoelig, maar ik stel dat graag in op websites waar het kan voor extra beveiliging. Maar al met al ben ik zeer tevreden. Daarom 5 sterren!