Dit had 5 sterren kunnen zijn.
Ik maak nu al 2 jaar gebruik van het Kiyoh review systeem. Ze zijn goed bereikbaar en de software van het platform werkt soepel. Over het algemeen ben ik tevreden.
Echter, wat me laatst gebeurde vind ik echt niet kunnen. Een "klant" kocht voor het eerst ons best verkochte product. Echter i.p.v. haar ervaring met het product te delen, ging ze die het typeren als niet origineel Surinaams. M.a.w. ons product zou nep zijn. Ze gaf ons een beoordeling van een 1. Op zich kunnen wij heel goed tegen kritiek, dat houdt ons scherp, en verbeteren we waar nodig. Alleen deze klant verkondigde gewoon aantoonbare valsheden. Ik belde Kiyoh op om te vragen waarom deze review niet een misbruik was van het systeem. Een Kiyoh medewerker zei dat een collega het al had beoordeeld en dat de klant geen overtreding had begaan van hun review beleid. Ik ben toen in de voorwaarden gaan spitten. Het blijkt dat de klant van alles mag beweren zolang die niet scheld. En de klant mag niks negatiefs zeggen over Kiyoh zelf (vreemd).
Ik kan zeer goed tegen schelden, maar dat iemand sterk insinueert dat wij geen originele producten verkopen, zonder dat ze daar enig bewijs van levert vind ik toch echt niet kunnen! Ik heb mijn ongenoegen erover geuit, maar Kiyoh gaf aan dat zij de beoordeling zou laten staan.
Ik zou Kiyoh willen vragen om laster op te nemen in de review voorwaarden. Zoals het nu is mag een "klant" je product nep noemen! Een saillant detail is dat via social media ons duidelijk werd dat deze "klant" een affiliatie heeft met onze concurrent! Ik noemde dat feit aan de medewerkster die ik aan de lijn had. En het antwoord was: Kiyoh gaat geen onderzoek doen etc. Maar het feit alleen al dat iemand je mag beschuldigen van het verkopen van niet originele artikelen zonder daar enig bewijs voor aan te leveren, vind ik echt slecht van Kiyoh. Onafhankelijkheid? Prima! Maar ongefundeerde laster van een zogenaamde klant laten staan? Kom op Kiyoh, dat kan beter!