Afwijzende klantenservice
Na het plaatsen van een bestelling ontving ik een bevestigingsmail met een verwachte leverdatum. Toen mijn bestelling niet op de aangegeven datum aankwam, heb ik per e-mail contact opgenomen om te vragen wat er was gebeurd en wanneer ik mijn pakket kon verwachten.
De reactie van Jordy van de klantenservice was naar mijn mening kortaf, onbehulpzaam en afwijzend. Ik verwacht geen speciale behandeling – ik begrijp dat ik slechts één klant ben – maar wat ik wél hoopte, was een vriendelijke benadering van mijn zorgen en een helder antwoord op mijn vragen.
Voordat ik contact opnam, heb ik bovendien ruim twee weken geduldig gewacht op enige vorm van update. Pas daarna heb ik een assertieve, maar uiterst beleefde e-mail gestuurd waarin ik mijn situatie uitlegde en Jordy vriendelijk bedankte voor de moeite om mijn zaak te bekijken. Desondanks werd ik geconfronteerd met een reactie die ik als onnodig afstandelijk en onaangenaam heb ervaren.
Hoewel er wel antwoord kwam, waren de reacties summier en gaf de toon van de communicatie mij het gevoel van: “tja, jouw probleem – wat moet ik daar nu mee?” Dat vind ik als klant niet acceptabel.
Ik hoop dat u deze feedback serieus neemt en dat er intern wordt gekeken naar hoe de klantbenadering verbeterd kan worden.