Snel, goedkoop, vriendelijke service, maar vervangen alleen
Afspraak gehad bij Kwik-Fit. Aardig geholpen en kon snel terecht voor APK, tot zover prima. Tot ik gebeld werd dat er toch wat dingen aan de hand waren die verholpen moesten worden. Dit was wel een duidelijk/vriendelijk verhaal.
Ten eerste: de cilinder achter de remklauwen kwam niet goed terug, en hierdoor zouden de volledige remklauwen (grote ijzeren kappen) moeten worden vervangen--> kosten EUR 650
ten tweede: Mistlamp achter deed het niet. Omdat ik een trekhaak heb zou dit waarschijnlijk aan de kabelboom liggen omdat ze beide niet branden, en dit zou dan ook wel minimaal een half uur tijd kosten, en dan hopen dat het opgelost zou zijn.
Ten derde: 2 banden bijna niet door de keuring, 2 banden een waarschuwing dat ze binnenkort vervangen moeten worden.
totale kosten incl 4 banden: EUR 1060.
1. Nu ben ik niet handig en zeker niet technisch, maar heb ik via via mijn auto zelf op de brug kunnen zetten, voorwielen losgemaakt en gezien dat de rubbers achter de cilinders inderdaad stroef heen en weer gingen. beetje schoongemaakt en vet erop, beweegt nu weer soepel.
2. Zelf het mistlampje losgedraaid (draadje zat een beetje gedraaid) voor de zekerheid nieuw lampje erin en het werkt weer. Verder zit er natuurlijk maar aan 1 kant een lamp in, want in Nederland mogen we maar 1 mistachterlicht dragen. Niets mis met de kabelboom, en al helemaal niets te maken met de trekhaak.
Na bovenstaand gedaan te hebben bij Bovag bedrijf auto opnieuw gekeurd. bovenstaande worden niet meer als probleem gezien alleen waren er wel 2 nieuwe banden nodig. Deze zijn duurder dan bij Kwik-Fit maar heb het er graag voor over.
Conclusie: Het is niet zo dat het niet klopt, maar het is wel dat je aan de duurste oplossing geholpen wordt. Onderdelen zijn niet duur bij Kwik-Fit, maar als ze al vervangen worden terwijl een beetje vet het probleem oplost is het toch zonde van je geld.