3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring
Pluspunten
De aankleding van het typeprogramma is leuk. Het verdienen van diamantjes werkt motiverend en er is met veel plezier aan het maken van kwouwsel gewerkt.
De mogelijkheid van een fysieke juf vond ik erg prettig. Zo zou er ook op houding ed gelet worden.
Er werd steeds snel op vragen gereageerd.
Onze dochter heeft snel en goed leren typen.
VerbeterpuntenDe persoonlijke begeleiding valt of staat wel heel erg met de docent waar je mee te maken krijgt. In ons geval was het contact tussen onze dochter en haar niet altijd positief.
De mails die we kregen vond ik erg weinig, niet persoonlijk, steeds hetzelfde, niet motiverend en totaal niet ingaan op de inhoud van het typen. i.p.v. gerichte tips kregen we vaak mailtjes als: Geniet je ook zo van het weer, kom je woensdag weer typen in de les.
Dat vind ik een gemiste kans.
De overgang van level 7 naar level 8 vonden wij erg groot en heeft onze dochter bijna doen besluiten de handdoek in de ring te gooien.
In level 8 kwamen ook heel vaak dezelfde zinnen terug. Iets meer variatie zou wel prettig zijn.
Tijdens de groepslessen kunnen de kinderen in het begin niet in de typetuin typen maar typen ze in een los programma, omdat de apparatuur niet op de wifi kon? Later gingen de kinderen typen op de chromebooks van school en konden ze wel in de typetuin typen, maar daar zaten weer geen plakkertjes op de toetsen. Het feit dat je slechts 3 kansen had voor het examen, vond ik wat weinig en gaf stress bij onze dochter. Uiteindelijk nergens voor nodig want ze slaagde al de eerste keer.
Na het slagen kan je niet meer typen in de typetuin. Je kan wel weer een onderhoudsmodule aanschaffen zodat je kind nog een jaar af en toe kan oefenen, maar dat had er voor het eerste bedrag wel bij mogen zitten voor een bepaalde periode.