Uw service is uitstekend, maar het product had beter gekund
U weet al dat ik wat opmerkingen bij het aankoop van dit product had, dus die ga ik niet herhalen. Na ruim een maand leven met deze kast merk ik dat de wijn in de bovenste ruimte enkele graden koeler is dan het ingestelde temperatuur. Ik merk ook dat de kast niet echt trillingvrij is, want als ik een paar glazen bovenop de kast laat staan, hoor je deze aan elkaar klinken. (Hij staat volgens mij wel waterpas, maar de bovenkant is een beetje krom, dus een waterpas ligt niet helemaal plat daar bovenop.) De mate waarbij deze trillingen uiteindelijk bij de flessen binnen de kast komen durf ik niet te zeggen, maar dit in combinatie met het afwijkende temperatuur geeft mij wat twijfels aan de geschiktheid van deze kast om als rijpingskast te kunnen gebruiken. Ik vind het ook opmerkelijk dat het temperatuur niet preciezer kan worden gehouden aangezien de compressor en/of de ventilator zo vaak aanschakelen. Ik ga er vanuit dat dit een negatieve invloed op de energiezuinigheid heeft. Ik zou verwachten dat het meer zou kosten qua verbruik om het temperatuur stabiel te houden, maar met zulke temperatuurafwijkingen vind ik dat het de hogere energiekosten niet rechtvaardigt. Ik zou ook graag ietsje meer ruimte tussen de planken in de onderste laden hebben zodat hier wat grotere champagne flessen zou kunnen liggen. Voor mij als ‘beginnende’ wijnkenner zijn de bovengenoemde punten misschien niet van enorm belang maar ik zou verwachten dat een meer ervarende wijnliefhebber een andere mening daarover zou hebben. Als gevolg hiervan kan ik wel u bedrijf aanraden maar deze kast helaas niet. Uiteindelijk werkt hij prima voor het bewaren van flessen die snel worden gedronken maar voor bijna de helft van het geld had ik een ‘gewone’ koelkast kunnen kopen en iets op de laden geplaatst om eventuele trillingen te absorberen. Maar als laatste punt sluit ik af met de positieve opmerking dat hij zeker het mooiste uiterlijk heeft van de andere kasten in deze prijsklasse.