Prima vakantie

Ik kreeg verzoek een review te schrijven. Dit is het eerste contact met Portokali sinds we 2 weken geleden zijn thuisgekomen. Dat is bijzonder. We hadden best nog wat verbeterpunten, maar hebben zeker een prima vakantie gehad.

Het was weer een fantastische reis

Portokali heeft een goed team aan begeleiders waardoor je onbezorgd kunt genieten op je eigen boot in een nieuw te ontdekken gebied

Superleuke ervaring

Fijne zeilweek in een mooi gebied. Het meezeilen op het moederschip maakte de vaardagen wel wat kort maar dat wisten we van te voren.

Fantastische week

Fijne flottielje week gehad met professionele begeleiding door Jens en zijn collega’s. Onze kinderen vonden het fantastisch en er was een leuke klik met de kinderen van de andere gezinnen.

Fantastische vakantie!

Meegevaren op het moederschip onder leiding van uitermate leuke en bovenal adequate flottieljeleid(st)er annex schipper. Iedere dag de mooiste en meest exclusieve baaitjes en/of haventjes bezocht. Genoten van het zeilen, het natuurschoon, de goede organisatie, het heerlijke eten en de gezelligheid van de mede-flottieljevaarders. Zeker voor herhaling vatbaar!

Het was een geweldige vakantie!

Wij hebben een hele leuke flottielje groep gehad. En een leuke begeleidster, Sophie, van nog maar 19 jaar. Maar zij heeft er mede een hele leuke week van weten te maken. Leuke haventjes aangedaan, op veel verschillende manieren aangelegd en zelf ook leuk mee gedaan in de avond.

Prachtige omgeving, fijne groep en leuke begeleiding, kortom geweldig!

Wij hebben enorm genoten tijdens onze reis met Portokali. We hadden nog nooit gezeild, maar Sven en Mark hebben ons veel geleerd en ons er zonder enige stress doorheen gesleept. Daarnaast hadden wij een ontzettend gezellige groep. De groep was enorm relaxt, mede dankzij de voorbereidingen van Mark en Sven. Als laatst is Corfu nu eenmaal heel mooi en hebben wij ons iedere dag weer verbaast over al het moois.

Genieten

Het was even spannend vooraf. Man zeilt wel, maar nog nooit met anker gewerkt. Ik weet er wel een beetje van zeilen, maar nog nooit samen op een boot gestaan. Laat staan een week... Maar dit was echt top! Super begeleiding, dus nergens stress. Maar daarnaast totale rust gevonden die we nodig hadden, ook al ben je actief bezig. En wat is de omgeving mooi! kortom GENOTEN!

Fantastisch mooi! Goede begeleiding

We hebben de mooiste vakantie in jaren gehad. Voor anker in baaitjes, prachtige dorpjes, blauwe zee, mooi schip.

Goeie zeilweek, goed geregeld

Prima boot, met goeie wind leuk rondje gemaakt, enthousiaste begeleiding door Portokali-mannen.

Fantastische familie vakantie

Hoe kan je beter een vakantie vieren met volwassen kinderen. Lekker actief, prachtige omgeving en begeleid door ervaren en professionele jonge zeilers. Portokali zorgt voor een geweldige ervaring!

Heerlijke week

Ontzettend leuke week gehad met ons gezin. Super goede begeleiding door Yasmine en Lieke. De groep was ontzettend leuk en gezellig. De jongeren vonden elkaar meteen en hebben leuke avonden samen beleefd. De plaatsen die we aandeden waren geweldig, met op één plek met zij allen met de boeg op het strand. Heel bijzonder. Afstand tussen locaties soms wat lang waardoor de benodigde zeil of motortijd te lang was. We hebben genoten en denken er met veel plezier aan terug.

Fantastische zeilweek!!

Perfecte combinatie van relaxen, gezelligheid en avontuur. Top flottielje leiding. Enig minpuntje is misschien dat we enigszins kriskras door het gebied gevaren zijn. Verder niets dan lof!

Goed georganiseerde trip.

Heldere en snelle communicatie. Perfecte flottielje begeleiding door Arianne: professioneel, flexibel, creatief.

De familie vond het een heerlijke ervaring …

Voor mij persoonlijk moest ik mijn verwachtingen bijstellen in de zin van de eerste dagen geen wind, dus niet zeilen en de laatste dag hadden we in mijn ogen ook wel wat meer mogen zeilen; al met al een mooie familie-belevenis van veel waarde; schippers zeer OK en Julie voor ons in het bijzonder TOP. Dank voor de goede organisatie en alles wat er mee samenhangt.

Enthousiaste begeleiders

De Portikali begeleiding doet enorm haar best voor haar gasten. Het zijn goede zeilers die van wanten weten. De route die bedacht wordt past bij de groep. Zo heeft iedereen succeservaringen :-)

heerlijk ontspannen week in Griekenland

Na vorig jaar Lefkas, nu Athene en wederom onder de begeleiding van Portokali. We hebben genoten. Leuke jonge mensen die weten wat ze doen en hoe ze het moeten doen, relaxed maar toch ook professioneel.

Ècht compleet unwinden

Iedere dag weer een verrassing in welke idyllische baai je terecht komt, professionele begeleiding en enorm leuk dat er zoveel gezellige kids meezeilen die ‘s avonds heerlijk samen zwemmen en spelletjes doen. Echt vakantie met veel afwisseling voor iedereen in het gezin - met of zonder zeilervaring.

Relaxt en ontzorgd

Met een schipper in een flottielje een week lang baaitjes en haventjes ontdekt in omgeving Athene. Goede en gezellige begeleiding gehad en veel gezien en gedaan. Wel hadden we ook zelf graag wat zelfstandig willen zeilen en varen om meer ervaring op te doen (2 zeilers hebben CWO1 en 1 tevens VB1).

Waanzinnig!

Voor ons was dit de eerste keer om kennis te maken met het zeilen. En dan ook nog in Griekenland. Het was echt fantastisch, het water, de boot, de flottielje leiders één en al gezelligheid aan het eind vd dag met de groep. Onze meiden hebben ook genoten en het iedere avond/nacht laat gemaakt met de rest. Prachtige omgeving! Dit smaakt naar nog veel meer.

Super gezellige kleine groep!

Tessel en Sanne hebben het samen goed gedaan. Uitstekend gehandeld op de leadboot toen de ketting van het roer brak en het noodroer aan de pas moest komen. Verder was het een ervaren groep dus relatief weinig begeleiding nodig. Het blijft een uitdaging om de weervoorspellingen goed aan te geven. Drukte in de havens bleek ook mee te vallen.., uiterlijk 16 uur binnen zijn was echt niet noodzakelijk.

Prachtige tocht

Sophie is een topper! Zij heeft er voor gezorgd dat we een onvergetelijke tocht hebben gehad. Wel willen wij aangeven dat de boot die wij hebben gehuurd niet uit 2018 was, maar ouder. Dit zal Ik ook nog wel naar jullie mailen. Dit staat echter compleet los van de flottielje! Die was echt perfect

Topvakantie en super groep

Goed georganiseerde flottielje; leuke groep en prima leiding. Altijd overal plek; prima support in de havens met aanleggen (en leuke feestjes). Topvakantie.

Precies de goede mix tussen zelfstandig zeilen en met een groep samen zijn

De flottielje leiding zorgt ervoor dat je heel zelfstandig kunt zeilen en je toch allemaal samen optrekt. Veel enthousiasme met een hele leuke groep mensen. Heel veel lol ook voor de kids, die allemaal samen optrokken. Sommigen tot diep in de nacht. Ik zou alleen nooit meer bij de verhuurder Omega Sails een schip (laten) huren. Ik zeil 15+ jaar op verschillende plaatsen in Europa en Caraïben, maar ben dit nog niet tegengekomen. Hopelijk doen ze iets met de feedback waarom ze vroegen

Echt Vakantie: enerverend, zorgvuldig & bekwaam

We hebben een fantastische zeil vakantie gehad met Portokali. De organisatie is met zorg en aandacht opgezet en met attentie en bekwaamheid uitgevoerd. We voelden ons echt ‘gezien’ en deel van de flottielje. Echt een aanrader!

Duinrugstraat 47

1361BD Almere