Heerlijke week

Ontzettend leuke week gehad met ons gezin. Super goede begeleiding door Yasmine en Lieke. De groep was ontzettend leuk en gezellig. De jongeren vonden elkaar meteen en hebben leuke avonden samen beleefd. De plaatsen die we aandeden waren geweldig, met op één plek met zij allen met de boeg op het strand. Heel bijzonder. Afstand tussen locaties soms wat lang waardoor de benodigde zeil of motortijd te lang was. We hebben genoten en denken er met veel plezier aan terug.

Fantastische zeilweek!!

Perfecte combinatie van relaxen, gezelligheid en avontuur. Top flottielje leiding. Enig minpuntje is misschien dat we enigszins kriskras door het gebied gevaren zijn. Verder niets dan lof!

Goed georganiseerde trip.

Heldere en snelle communicatie. Perfecte flottielje begeleiding door Arianne: professioneel, flexibel, creatief.

De familie vond het een heerlijke ervaring …

Voor mij persoonlijk moest ik mijn verwachtingen bijstellen in de zin van de eerste dagen geen wind, dus niet zeilen en de laatste dag hadden we in mijn ogen ook wel wat meer mogen zeilen; al met al een mooie familie-belevenis van veel waarde; schippers zeer OK en Julie voor ons in het bijzonder TOP. Dank voor de goede organisatie en alles wat er mee samenhangt.

Enthousiaste begeleiders

De Portikali begeleiding doet enorm haar best voor haar gasten. Het zijn goede zeilers die van wanten weten. De route die bedacht wordt past bij de groep. Zo heeft iedereen succeservaringen :-)

heerlijk ontspannen week in Griekenland

Na vorig jaar Lefkas, nu Athene en wederom onder de begeleiding van Portokali. We hebben genoten. Leuke jonge mensen die weten wat ze doen en hoe ze het moeten doen, relaxed maar toch ook professioneel.

Ècht compleet unwinden

Iedere dag weer een verrassing in welke idyllische baai je terecht komt, professionele begeleiding en enorm leuk dat er zoveel gezellige kids meezeilen die ‘s avonds heerlijk samen zwemmen en spelletjes doen. Echt vakantie met veel afwisseling voor iedereen in het gezin - met of zonder zeilervaring.

Relaxt en ontzorgd

Met een schipper in een flottielje een week lang baaitjes en haventjes ontdekt in omgeving Athene. Goede en gezellige begeleiding gehad en veel gezien en gedaan. Wel hadden we ook zelf graag wat zelfstandig willen zeilen en varen om meer ervaring op te doen (2 zeilers hebben CWO1 en 1 tevens VB1).

Waanzinnig!

Voor ons was dit de eerste keer om kennis te maken met het zeilen. En dan ook nog in Griekenland. Het was echt fantastisch, het water, de boot, de flottielje leiders één en al gezelligheid aan het eind vd dag met de groep. Onze meiden hebben ook genoten en het iedere avond/nacht laat gemaakt met de rest. Prachtige omgeving! Dit smaakt naar nog veel meer.

Super gezellige kleine groep!

Tessel en Sanne hebben het samen goed gedaan. Uitstekend gehandeld op de leadboot toen de ketting van het roer brak en het noodroer aan de pas moest komen. Verder was het een ervaren groep dus relatief weinig begeleiding nodig. Het blijft een uitdaging om de weervoorspellingen goed aan te geven. Drukte in de havens bleek ook mee te vallen.., uiterlijk 16 uur binnen zijn was echt niet noodzakelijk.

Prachtige tocht

Sophie is een topper! Zij heeft er voor gezorgd dat we een onvergetelijke tocht hebben gehad. Wel willen wij aangeven dat de boot die wij hebben gehuurd niet uit 2018 was, maar ouder. Dit zal Ik ook nog wel naar jullie mailen. Dit staat echter compleet los van de flottielje! Die was echt perfect

Topvakantie en super groep

Goed georganiseerde flottielje; leuke groep en prima leiding. Altijd overal plek; prima support in de havens met aanleggen (en leuke feestjes). Topvakantie.

Precies de goede mix tussen zelfstandig zeilen en met een groep samen zijn

De flottielje leiding zorgt ervoor dat je heel zelfstandig kunt zeilen en je toch allemaal samen optrekt. Veel enthousiasme met een hele leuke groep mensen. Heel veel lol ook voor de kids, die allemaal samen optrokken. Sommigen tot diep in de nacht. Ik zou alleen nooit meer bij de verhuurder Omega Sails een schip (laten) huren. Ik zeil 15+ jaar op verschillende plaatsen in Europa en Caraïben, maar ben dit nog niet tegengekomen. Hopelijk doen ze iets met de feedback waarom ze vroegen

Echt Vakantie: enerverend, zorgvuldig & bekwaam

We hebben een fantastische zeil vakantie gehad met Portokali. De organisatie is met zorg en aandacht opgezet en met attentie en bekwaamheid uitgevoerd. We voelden ons echt ‘gezien’ en deel van de flottielje. Echt een aanrader!

Uitzonderlijk!

Portokali heeft ons tijdens de Monemvasia trip van 9 Juli naar uitzonderlijke en authentieke plekjes in Griekenland gebracht. Initieel dacht ik 'opnieuw een rondje Saronische golf' gezien we deze vorig jaar al 2 maal hadden gedaan, en er geen plek meer was voor de Sporaden, maar neen hoor! Dag één waren we reeds bij Erimioni, de verste bestemming die we vorig jaar aandeden met een andere organisatie. Daarna werden de haventjes en baaitjes er alleen maar beter op, met uitstek Kapsali en Avlaimonas! Proficiat aan de flottielje leiding om deze ontdekking te ondernemen, een aanrader voor iedereen!

Super vakantie!

Actieve én relaxte vakantie, geweldig voor zowel ouders als kids. Top schipper en flottielje leiding.

Een geweldige boot in een fantastische omgeving

Portocali heeft ons een geweldige week vakantie bezorgd. Mooie routes gekregen, een goed boot waar alle voorzieningen op aanwezig waren.

Super vakantie gehad!

Super leuke vakantie. Ik denk dat er nog wel wat te halen valt in stukje uitleg van te voren en de afhandeling na die tijd. Alles gaat heel snel omdat de boot door moet. Maar het was een geweldige ervaring.

Leuke goede jonge maar ervaren schipper en top hostesse!

Weer een mooie week gehad en genoten van een nieuw zeil gebied bij Lefkas - weinig wind - meestal vanaf 15.90 uur maar mooie authentieke haventjes

Voor het eerst gezeild, voor het eerst in Griekenland gezeild en voor het eerst flottielje, voor het eerst met Portokali: zou het zo weer doen. Goede begeleiding, gezellige en vooral ook crew dit wist wat er moest gebeuren.

We hebben genoten van zon zee en natuurlijk het zeilen. Het was leuk om in verschillende havens aan te leggen en daar te eten. Tussendoor gezwommen in mooie baaitjes. Aan land konden we ook nog cultuur snuiven. Het zeilen was leuk mede omdat we goede instructies kregen van onze vrouwelijke schipper. Zij was goed, gezellig, behulpzaam stoer en vooral geduldig in haar instructies. Ook de andere schippers waren erg prettig in omgang. Het schip was zeer goed geoutilleerd met een goed ingerichte keuken, zoals bijvoorbeeld scherpe messen, verder prima slaapgelegenheden en een prachtig elektrisch zwemplateau.

Opnieuw een top vakantie!

Voor de tweede keer met Portokali in Griekenland gezeild met een flotielje. De (via Portokali) gehuurde zeilboot was compleet uitgerust en goed onderhouden. De flotielje begeleiding behulpzaam waar nodig en erg leuk met de kinderen. Afgelopen zomer twee weken gezeild, nu 1 week maar toch weer nieuwe haventjes aangedaan. Al met al opnieuw een top vakantie met Portokali!

Heerlijke zeilvakantie met top boot en super skipper.

Topvakantie!

Heerlijke week mogen hebben in Griekenland. Boot netjes en uitgerust met alles wat je nodig hebt. Portokali zorgt ervoor dat je een super week hebt.

• Welke flottieljeleider(s) en/of schipper(s) heeft u begeleid tijdens uw trip? N.v.t.

We hebben erg genoten van je nee vakantie. Onze schipper heeft ons veel geleerd en voelde zeer goed aan wat ons gezin graag wilde. Alles was verder uitstekend georganiseerd!

• Welke flottieljeleider(s) en/of schipper(s) heeft u begeleid tijdens uw trip? Maarten de Ruyter (schipper)
  • Hoe kunnen wij u de volgende keer (nog) beter van dienst zijn? Geen verbeterpunten

Duinrugstraat 47

1361BD Almere