Beter individuele aandacht voor uw klanten...
Telefonisch had ik overleg met u aangaande uw reactie. De echtscheiding is conform opdracht voor u beiden in behandeling genomen, niet individueel. Ik begreep dat uw partner een deel van de aan u beiden toegezonden post heeft achtergehouden. Achteraf gaf u aan dat u liever toch een eigen advocaat had benaderd. Dit begrijp ik, maar u had ons gezamenlijk de opdracht gegeven om de echtscheiding aan te vragen. Heeft u wellicht een suggestie aan ons om ons werk beter uit te voeren?
Pluspunten
De gemakkelijke afwikkeling via internet en telefoon. Directe bereikbaarheid.
VerbeterpuntenIk wilde aanvankelijk de scheiding uitstellen vanwege de toeslag op de Aow die ik ontving. Mijn ex maakte zich hier nogal wat onnodige zorgen over. In gesprek hierover om tot een oplossing te komen bleek mij dat ik dhr Appel deze toeslagroblematiek niet duidelijk kon maken. Ik had het gevoel dat hij niet wist waar ik het over had. Minpunt vind ik ook dat jezelf het netto loon moet burgeren. Toevallig weet ik hoe dat werkt.
Pluspunten
Online afhandeling Duidelijk stappenplan
VerbeterpuntenEchtscheidingswinkel (EW) geeft financieel noch fiscaal advies. Zorg er voor dat u zelf precies weet wat de gevolgen zijn van afspraken die met de scheiding te maken hebben als u via EW gaat scheiden. Schakel anders een goede mediator in, die wel duidelijk advies kan geven over mogelijke opties voor verdeling etc. en die meestal ook de hele scheiding kan begeleiden. Wij waren genoodzaakt om alsnog advies in te winnen van een mediator die wel de gevolgen van financiële afspraken duidelijk wist uit te leggen, waardoor we extra kosten moesten maken. Opmerkingen als "Omdat u niet gelijkelijk verdeelt, is dit een benadeling van een van beiden." werden regelmatig gegeven, zonder gespecificeerde uitleg. Uiteindelijk raakte mijn ex ook nog haar voordeel van subsidie kwijt door een te hoog uitkoop / boedelverdelingsbedrag en kreeg alsnog een navordering voor de advocaatkosten. Ook hiervoor zijn we niet gewaarschuwd. Bezwaar wordt aangetekend. Op dit moment zijn de kosten zo'n 3400 euro exclusief de mediator kosten van zo'n 700 euro die er voor ons nog bij kwamen. Als EW wel zorgt voor goed individueel advies, dan beveel ik iedereen aan om via EW te scheiden.
Pluspunten
- vlotte start en verdere afhandeling - snel antwoord op vragen per mail of telefoon - doordat de afhandeling op 'afstand' kan, voorkomt het nog meer emoties in een loodzware emotionele periode
Verbeterpunten- na de snelle start komt er op een bepaald moment vertraging in het proces, wat logisch is omdat in die fase meer tijd nodig is. Als cliënt echter is het fijn om in die periode ook nog contact vanuit jullie ( de echtscheidingswinkel) te hebben. Dit kan met een simpele mail, wat het gevoel geeft dat er aandacht is en blijft voor mijn 'zaak'.
Pluspunten
Het positieve aan echtscheidingswinkel vond ik dat ik veel vanuit huis kon regelen; op momenten dat dit mij goed uit kwam. Dit heeft mij vrije dagen bespaard die ik in de tijd na de scheiding heel erg goed kon gebruiken voor de verhuizing en dergelijke. Verder vond ik dat er snel gereageerd werd op e-mails en telefoontjes. Ook het persoonlijke gesprek dat mijn (inmiddels) ex-man en ik met de heer Appels gevoerd hebben op het kantoor van Echtscheidingswinkel heb ik als prettig ervaren. De heer Appels was duidelijk niet partijdig; hij heeft in mijn ogen geprobeerd om naar zowel mij als mijn ex redelijk en transparant te zijn. Mijn ex en ik hadden allebei het idee dat hij naar allebei onze belangen keek.
VerbeterpuntenWat ik als erg storend heb ervaren was de ruis rondom het convenant. Tijdens het persoonlijke gesprek hebben mijn ex en ik onze wensen duidelijk gemaakt. Deze wensen waren wellicht anders dan 'gebruikelijk' zal zijn. Wij hadden besloten dat onze koopwoning geheel voor mijn ex zou worden zonder dat hij mij uit zou hoeven kopen. Mocht het mijn ex niet lukken om de hypotheek op zijn naam te krijgen, dan zou het aan hem zijn om de woning te verkopen. Alle winst/verlies uit deze verkoop zou voor hem zijn. De advocaat die ons te woord stond (dat was overigens niet dezelfde als de advocaat die onze scheiding verder behandelde) heeft heel duidelijk gemaakt dat dit een flinke benadeling of bevoordeling van één van beiden zou kunnen opleveren. Het grootste gedeelte van dit persoonlijke gesprek ging dan ook over dit besluit. Toen wij enige tijd later het convenant ontvingen stond er tot onze verbazing in dat alles omtrent de woning 50/50 verdeeld zou worden. Wij hebben direct contact gezocht om dit aan te laten passen en kregen te horen dat dit verbeterd zou worden. Na bijna 4 weken wachten kregen we dan eindelijk ons tweede convenant. Tot onze verbazing stond hier exact dezelfde fout in! Er was geen letter aangepast! Wederom hebben wij hierover contact opgenomen. In de derde versie die wij toegestuurd kregen klopte alles uiteindelijk wel. Jammer dat er zoveel tijd overheen gegaan is.
Geachte mevrouw, Bedankt voor uw reactie. Ik heb u inmiddels telefonisch gesproken. Wij zullen uw verbeterpunten meenemen in ons kantooroverleg zodat we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Met vriendelijke groet, Rianne Gerritsen
Pluspunten
Snel/op de persoon
Pluspunten
Snel netjes
VerbeterpuntenXxxxxxx
Pluspunten
Snel, makkelijk bereikbaar, duideloijk
VerbeterpuntenRelatief duur. COmmunicatie naar 1 partner ipv naar beiden.
Pluspunten
Snelle antwoorden Heldere communicatie
VerbeterpuntenNvt
Pluspunten
Professioneel advies, geen tijdsdruk om scheiding zo snel mogelijk rond te krijgen, vanaf begin tot eind wordt alles tot in de puntjes afgehandeld, vast bedrag, je blijft als scheidend echtpaar on speaking terms.
VerbeterpuntenMijn scheiding is tot mijn volle tevredenheid afgerond. Ik ben blij dat wij voor de echtscheidingswinkel gekozen hebben.
VerbeterpuntenNiets
Pluspunten
Goede en snelle service. Duidelijke communicatie.
Te partijdig, ik zou nooit meer 1 advocaat nemen.
Pluspunten
Veel te duur voor weinig tot niets doen, als ik had geweten wat voor winkel dit was had ik er nooit aan begonnen.. Tis dat de vrouw het via internet dacht het op een makkelijke manier te regelen kom je duur en bedrogen uit
VerbeterpuntenLetters te kort om op te schrijven
De kosten waren u al bekend voordat u de echtscheiding heeft aangevraagd. De kosten zijn u nogmaals schriftelijk medegedeeld, voordat de echtscheiding in behandeling werd genomen. U heeft zelf daarna voortijdig de echtscheiding weer ingetrokken, waarbij wij u onverplicht een korting heb gegeven van 50%. Dezerzijds begrijpen wij dan ook niet dat u ontevreden bent. Telefonisch hebben wij u gevraagd wat wij anders of beter hadden kunnen doen, maar u wenst hierop geen commentaar te geven.
Pluspunten
heb gewoon geen op merkingen zijn altijd behulpzaam geweest
Eerlijker informatie: het was niet snel en 10x zo duur dan afgesproken.
Geachte mevrouw, In uw geval is achteraf door de overheid de subsidie ingetrokken, gelet op uw vermogen.Ik begrijp daarmee uw reactie, omdat uw factuur aanvankelijk lager was.Telefonisch had u inmiddels hierover contact met mijn collega Karin van Doorn. In onze brochure en brieven aan u beiden, staat aangeven wat de kosten zijn. Verder is de doorlooptijd wisselend, mede afhankelijk van kantoorbezetting, aanbod van werk en vakanties. In ieder geval hoop ik dat u voldoende uitleg heeft gekregen over de gang van zaken. Een tegemoetkoming zullen wij deze week verzorgen. Met vriendelijke groet, Bart Appels
Pluspunten
* Overzicht van de stappen die doorlopen moeten worden (onder aan de brief weergegeven). Dit schept veel duidelijkheid. * Heldere uitleg over diverse terreinen die geraakt worden (Belasting, Gemeentelijke administraties, Finance (Banken), wetgeving). Zo ontstaat een compleet plaatje van de consequenties. * Bij het finale gesprek een snelle verwerking van aanpassingen. * Onpartijdigheid in gesprekken.
Verbeterpunten* Waarom kunnen de alimentatie berekeningen niet eerder in het proces worden uitgerekend?
Pluspunten
Snel efficiënt
VerbeterpuntenContact
Pluspunten
Adequaat, kundig, vriendelijk, medewerkend en vooral ook snel...! en dat is net wat ik nodig had.
Verbeterpuntengeen verbeterpunten... kantoor in de omgeving Rotterdam?
Pluspunten
Snelle en duidelijke afhandeling
Pluspunten
Snelle reacties op mail en telefoon
VerbeterpuntenMeer informatie kunnen geven over wat er gaat gebeuren na de scheiding en meer uitleg over de stukken die worden gestuurd
Pluspunten
Goede communicatie
Pluspunten
Prettige gesprekken gehad met Mw.Gerritsen. Ze neemt n neutrale houding in tov ons beiden wat erg prettig is. Heldere en snelle communicatie en feedback. Goede adviezen en ze luistert heel goed. Ik zou haar zeker aanbevelen!!
Pluspunten
We zijn ontzettend goed geholpen bij onze scheiding. Alles is heel duidelijk en je mag altijd vragen stellen tussen het proces door.
Kromstraat 130
5345 AE Oss