Onze RUCON MVS-7 begon na 28 jaar toch wel een bijgeluid te maken. De IthoDaalderop CVE-S ECO SP gekozen als opvolger. Veel documentatie standaard beschikbaar op de website van Ventilatieland, dat is erg prettig. Op basis daarvan besloten het zelf te doen.
Helaas had ik weinig documentatie over de RUCON en de bestaande installatie. Ik wist alleen dat ik 2 draden in de Perilex doos moest omdraaien. Zo gezegd zo gedaan, daarnaast bleek de aansluiting op de spirobuis en de dakdoorvoer een grotere diameter te hebben dan de CVE-S. Geïmproviseerd met aluminium folietape en een oude flexibele leiding die niet al te vuil was. Daar zou Ventilatieland iets meer over mogen zeggen.
Daarna vonden we hem wel erg stil, alleen met stand 3 hoorde we de box draaien. Toch nog maar eens goed meten, vervolgens bleek de Perilex doos verkeerd bedraad te zijn! De fase zat op L2 en daar had hij ook volgens het RUCON aansluitschema nooit moeten zitten. Hebben ze toch in de oude box de zaak anders bedraad. In ieder geval heb ik hem daarna goed aangesloten want hij werkt en de vochtsensor op stand 2 doet het ook (maar standje 2 is typisch winter, hij maakt namelijk best wel lawaai op die stand).