De geheel verzorgde BBQ van De BBQ Boer was een ongekend smaakfestijn,tot in de puntjes geregeld.
Nou, daar stonden we dan. Met z’n allen in de tuin, licht bezweet van het sjouwen van tuinstoelen die nét niet in elkaar klappen, en vol verwachting. Want de BBQ was geregeld. Niet zomaar geregeld. De BBQ Boer had de hele mikmak tot op de grillplaat gefinetuned. Vleespakketten? Knap dat we geen applaus gaven toen we het zagen: - Runder hamburgers waarvan je niet wist of je moest happen of eerst even een foto maken - Kipsaté die letterlijk vroeg om nóg een stokje - Speklapjes met die perfecte balans tussen knapperig en sappig - BBQ worsten die roken alsof de zomer zelf even meegrilde - En een varkenslende met Italiaanse marinade waar zelfs een nonna even stil van zou worden De vis? Man... - Victoriabaars zo vers dat-ie bijna terug de vijver in wilde - Zalmmoot spiesjes alsof je in Noorwegen op vakantie was - Spies van reuze gamba’s die de schaal gewoon chique maakten - En een vispannetje met verse groenten, alsof je een mini-bioscoopsnack kreeg met zeezicht De salades, dat waren geen bijgerechten. Dat waren sterren in hun eigen genre: - Ambachtelijke rundvleessalade die het woord “ambachtelijk” eer aan deed - Duitse piepersalade waar zelfs Angela Merkel van zou glimlachen - Tortellino-broccoli-salade (ja, dat is een ding. En ja, het was briljant.) - Groenteman salade en fruitsalade die frisheid uitstraalden alsof ze persoonlijk een ochtendwandeling hadden gemaakt En de bezorger? Die kwam zó punctueel aan dat je je afvroeg of hij stiekem meekeek via Google Maps. Alles netjes op tijd, alles vriendelijk uitgelegd, én jawel hoor servies mocht lekker vies terug. Dat is pas feest voor de afwas-haters onder ons. Het hele festijn was een schoolvoorbeeld van hoe je een BBQ organiseert zonder stress, zonder gekibbel, en met een hoop "wow, dit moeten we vaker doen". Topkwaliteit vlees en vis, sfeer om te marineren, en herinneringen die nog steeds nagenieten.