Bestelling van W'eau Mini Power zwembad warmtepomp ging goed en snel
De W'eau Mini Power zwembad warmtepomp - 5 kW is een geweldige toevoeging aan ons zwembad. Aansluiten ging zeer eenvoudig. Je schuift gemakkelijk diverse diameter slangen over de aansluitingen en draait deze vast met de bijgeleverde slangenklemmen. Er zit geen extra slang bij. Die heb je wel nodig om vanaf de warmtepomp verbinding te maken met het zwembad. Zo'n plastic flexibele slang zit meestal geleverd bij de kleine zwembadpompjes. Zodra de pomp loopt en de warmtepomp aanstaat, gaat deze automatisch aan en geeft de temperatuur van het huidige water weer. Het grondwater bleek 17 graden te zijn. Binnen enkele uren al merkbare temperatuurstijging naar de 23 graden. De volgende dag ging het snel. De gemiddelde dag temperatuur was 24 graden en het zwembad was in een mum van tijd 30 - 31 graden. De kinderen genieten er van. Nu spring ik zelf ook voor de lol het water in na een werkdag. Pomp is stiller dan de zandfilterpomp en het enige geluid dat je hoort is de ventilator die draait. Ik vind het niet storend. Ik twijfelde eerst over de capaciteit 3, 4 of 5Kw. Ik ben blij dat ik de 5Kw variant heb gekozen. Iets duurder, maar met meer rendement en het stroom verbruik is relatief laag. Dat was voor mij belangrijk, aangezien ik thuis maar een 1 fase aansluiting heb en geen gas gebruik. Het zwembad is 360cm rond x 76cm hoog = 7.732 liter.