Toppy.nl: als er iets misgaat, sta je er als klant alleen voor
Zaterdag heb ik bij Toppy.nl een inverter warmtepomp voor mijn zwembad besteld. Volgens de website mag je rekenen op snelle levering. Inmiddels is het woensdag en heb ik niets ontvangen.
Volgens Toppy zat er een “bug” in mijn bestelling. Dat kan gebeuren. Waar het voor mij echt misgaat, is de manier waarop Toppy daarna met het probleem omgaat.
Ik moest meerdere keren zelf bellen, kreeg meerdere keren de toezegging dat ik zou worden teruggebeld, maar dat gebeurde niet. Uiteindelijk werd mijn order geannuleerd zodat ik eventueel opnieuw kon bestellen. Dat voelt niet als een oplossing, maar als het probleem terugleggen bij de klant.
Wat mij vooral stoort, is het gebrek aan eigenaarschap. Excuses zijn aangeboden, maar zonder echte oplossing. Opmerkingen als “9 van de 10 orders gaan goed” en “weet u wel hoeveel orders wij verwerken?” helpen niet als jij net die klant bent bij wie het fout gaat.
Voor potentiële klanten is dit wat mij betreft de kern: zolang alles goed gaat, zal het vast prima zijn. Maar als er iets misgaat, moet je je afvragen of Toppy.nl echt voor je klaarstaat.
Voor mij voorlopig geen Toppy.nl meer.