Defect reeds gebruikt product ontvangen
Na enkele positieve ervaringen met Toppy besloot ik hier nu een "Sugar Valley pH sensor glas" te bestellen, geen goedkoop ding, deze kostte me 259€ bij Toppy terwijl soortgelijke (ook compatibele) sondes van andere merken al snel 100€ goedkoper zijn. Maar ik wou deze keer eens voor het originele gaan.
Groot was mijn teleurstelling toen ik na enkele dagen mijn bestelling ontving, de verpakking leek oud en gebruikt, de sonde was van een ander merk, de vloeistof om de sonde vochtig te houden (indien droog kunnen deze defect gaan) was leeg, er hing ook een soort van poeder rond de top van de sonde, dit leek sterk op opgedroogd zuur.
Ik dacht de sonde alsnog een kans te geven en heb deze aan mijn sugar valley systeem gehangen voor kalibratie, bij de eerste tests ging het hier al fout, het systeem gaf aan dat de afwijking van de sonde te groot was voor kalibratie, totaal nutteloos ding dus!
Dat men producten die teruggestuurd werden door andere klanten alsnog tracht te verkopen kan ik ergens begrijpen, maar voor goederen zoals deze dure hoge precisie sonde is dit absurd... en al zeker wanneer je niet correct nagaat of het terug gestuurde product nog in perfecte staat is... vergelijk zo een sonde gerust met een tandenborstel, eens die een bepaald systeem in gegaan is kan je die niet meer opnieuw verkopen ;)
Ik heb hierover gisteren melding gemaakt bij Toppy, maar tot op heden nog geen feedback ontvangen, het doseersysteem voor mn zwembad draait dus momenteel blind wat ver van optimaal is.