Ronduit schandalig!
In het najaar van 2020 hebben wij bij Online Groen een Moerbeiboom (Morus Nigra) voor onze “voedseltuin” aangeschaft.
Na levering bleek de boom helemaal onder een harde mossoort te zitten, iets wat meestal duidt op een slechte conditie. Ook de stamomtrek voldeed niet aan de beloofde afmeting maar dit namen wij voorlief. Tevens was de stam dusdanig krom dat natuurlijk herstel niet mogelijk was.
De conclusie van, inmiddels, drie onafhankelijke deskundigen was niet mals na het horen van het aanschafbedrag a € 219,95-
Overleg met online Groen verliep zeer moeizaam en van ook maar enige coulance was geen sprake. De minimaal aanwezige sapstroom was voldoende reden om niet over te gaan tot het leveren van een andere boom.
Dat een boom het eerste seizoen na aanplant tijd nodig heeft om te wortelen vinden wij logisch.
“Online Groen is zo’n succes geworden dat wij heel veel van de bij ons bestelde bomen direct door onderleveranciers aan onze klanten laten leveren, hierdoor zien wij de meeste bomen überhaupt zelf niet”, aldus de eigenaar van Online Groen.
Hierop hebben wij hem gewezen op het feit dat de boom bij zijn bedrijf is aangeschaft en hij dus ook degene is die verantwoordelijk is dat het product aan de beloofde voorwaarden voldoet.
Het is een langdurige conversatie geworden waarbij de eigenaar van Online Groen alles op alles zette om onder zijn verantwoordelijkheid uit te komen. Dit is hem gelukt want wij hebben besloten het hier verder bij te laten. Zonde van onze tijd, energie en jammer genoeg ook de € 219,95-
Wij hopen dat Online Groen hier voor in de toekomst lering uit trekt en gaat inzien dat ook anno 2021 de klant en niet het geïncasseerde geld koning hoort te zijn.
Het schrijven van een “negatieve” review past eigenlijk niet bij wie wij zijn en hoe wij in het leven staan maar wij hopen hiermee duidelijk te maken dat dit bedrijf, wanneer er iets misgaat, niet bepaald de bereidheid toont om tot een bevredigende oplossing te komen.