Teleurstellend, lopen weg als het niet goed is
Ik heb ruim ~70 m² Waalformaat XL klinkers besteld voor mijn oprit. Het aftrillen was een ellende. Er braken heel veel stenen, terwijl de stenen mij verkocht zijn als A-kwaliteit; geschikt voor een oprit en om af te trillen (staat ook op het label). Ik heb dit probleem direct gemeld en uitgebreid met foto's onderbouwd en hierover gedurende meerdere weken over gecommuniceerd om een oplossing te vinden. Inmiddels ligt de oprit ~3 maanden met de klinkers geleverd door Den Brok. Nu al beginnen de eerste stenen af te brokkelen en moet de vorst periode nog komen. Met andere woorden: waardeloze troep en een enorme schadepost! Een gewaarschuwd mens telt voor 2: Kijk even verder voor een gerenommeerde leverancier van bestrating die niet wegloopt als het product niet voldoet aan het label!
Beveelt niet aan
27 September 2026
Marco van Hout
Nuenen
Reactie van Bouwmaterialenkopen.com
Beste Marco,
Wij vinden het vervelend dat u niet tevreden bent. We herkennen ons echter niet in de conclusie dat de geleverde klinkers van slechte kwaliteit zijn of dat wij voor het probleem zijn weggelopen.
Na uw melding hebben wij de klacht serieus opgepakt en uitgebreid met u gecommuniceerd. Ook is er een vertegenwoordiger van de fabrikant bij u op locatie geweest om de bestrating te beoordelen. Bij deze inspectie zijn geen gebreken aan de klinkers vastgesteld en is niet gebleken dat het product niet aan de opgegeven kwaliteit of productspecificaties voldoet.
Dat stenen tijdens het verwerken of aftrillen beschadigd raken, betekent niet automatisch dat er sprake is van een productiefout. Ook de verwerking, ondergrond, gebruikte trilplaat en wijze van aftrillen kunnen hierbij een rol spelen.
Wij begrijpen dat dit niet de uitkomst is waarop u had gehoopt, maar vinden het belangrijk om ook onze kant van het verhaal feitelijk toe te lichten. Op basis van de beoordeling ter plaatse bestaat er geen grond om te concluderen dat wij ondeugdelijke bestrating hebben geleverd.
Met vriendelijke groet,
Team Brok bouwmaterialen