Klantenservice vrijwel onbereikbaar
Allianz Direct heeft mijn schadevrije jaren op nul gezet, terwijl ik zes schadevrije jaren heb. Ik heb inmiddels een schriftelijke bevestiging van Independer waarin letterlijk staat dat ik vóór de schade 11 schadevrije jaren had en daarna 6. De vorige verzekeraar a.s.r. heeft dit ook verwerkt. Een eenvoudig administratief probleem zou snel gecontroleerd moeten kunnen worden. Toch biedt Allianz Direct geen normale klantenservice per e-mail. Je wordt naar een chatbot gestuurd die alleen een vast menu afwerkt, de vraag niet begrijpt en niets kan oplossen. Voor werkelijk contact moet je je door een ontoegankelijk systeem heen worstelen. Door hersenletsel heb ik geheugenproblemen en is ingewikkelde administratie bijzonder belastend. Juist dan blijkt hoe slecht deze dienstverlening is ingericht. Een verzekering afsluiten gaat heel gemakkelijk, maar zodra er iets misgaat en je werkelijk hulp nodig hebt, is Allianz Direct nauwelijks bereikbaar. Ik heb inmiddels een formele klacht ingediend. Allianz Direct geeft zichzelf veertien dagen voor een eerste reactie, terwijl het bewijs al zwart-op-wit beschikbaar is.
Beveelt niet aan
27 August 2026