Pluspunten

Veel stof werd behandeld vanuit praktijkvoorbeelden. Dat maakt het erg duidelijk en beredeneer baar.

De lesstof 2de dag VCA vol had naar mijn mening ook in eerste dag meegenomen kunnen worden.

Pluspunten

De cursus wordt goed geleid en de behandelde onderdelen worden goed en duidelijk behandeld! Door veelvoudig de onderwerpen te laten terugkeren onthoud je alle onderwerpen makkelijker.

De cursus zou iets inter-actiever mogen zijn, persoonlijk vond ik het een redelijk lange zit waarin je alleen maar aan het luisteren bent.

1 ster: zeer slecht, onaanvaardbaar

Betreft de cursus VCA VOL die op 23 en 24 maart in het Sandton Eindhoven City Centre is gegeven. Op de dinsdag is een youtube film getoond van de brand in het Bradford stadion. Onvoorbereid zonder introductie werd mij getoond hoe mensen in een vuurzee omkwamen met details van iemand die levend verbrand. Ik vond het verschrikkelijk dit te zien. Een maand na de cursus spookt dit beeld van de man brandend als een fakkel met een reddeloze blik in zijn ogen nog steeds door mijn hoofd. Ik hoop dan ook dat in de toekomst deze film niet meer getoond wordt of in ieder geval vooraf een uitleg wordt gegeven wat er gaat komen en waarom de film getoond wordt. Tot dan beveel ik in ieder geval jullie bedrijf niet aan voor het volgen van een VCA cursus.

Pluspunten

Deskundige docent die de gehele stof goed wist uit te leggen en meteen perfect reageerde op vragen. Anderhalve dag cursus VCA-VOL verliepen dan ook vlot en fijn. Uiteraard geslaagd! Cursusboek ruim op tijd ontvangen en na het examen zeer snel het diploma en pasje eveneens snel binnen. Lunch was prima! Goede locatie met voldoende parkeerplaatsen nabij de snelweg bij Oosterhout.

Geen verbeterpunten wat mij betreft, alles was dik in orde.

Pluspunten

Goede docent, beschikt over veel kennis en goede praktijkvoorbeelden. Vertelt daarnaast levendig en enthousiast Prima locatie (dicht bij snelweg/ov) Goede groepsgrootte

1,5 dag is net genoeg, ik zou het zeker niet korter maken.

Pluspunten

Fijn dat de cursus door heel Nederland gegeven wordt. Vooral ook omdat wij medewerkers hebben van Groningen tot Maastricht. Ze kunnen dus altijd wel ergens in de buurt de cursus volgen.

Voor zover ik weet zijn er geen verbeterpunten nodig

Pluspunten

geslaagd leerzaam goed geregeld gratis parkeren (in Rotterdam wist niet dat dat kon)

het duurt even voordat alle leerstof behandeld is door file vorming op de ringweg is het soms lastig op tijd te zijn voor dit bedrijf (een O.V. tip op de site kan misschien helpen) graag ook wat meer verschillende proef examens op de site.

2 sterren: slechter dan verwacht

Pluspunten

Organisatie was goed

Zowel de cursus leider als de powerpoint presentatie waren heel erg slecht. Vragen werden niet beantwoord en er werden (ik heb het later opgezocht) meerdere onwaarheden verteld m.b.t. de cursus stof. Cursusleider was Harry Hogelucht.

Pluspunten

ik ben zelf iets delecties en heb het examen gedaan d.m.v. voorlees via de computer en tevens de vragen in mijn oor d.m.v. koptelefoon. Dit heeft mij prima voldaan.

Ik zou zelf adviseren om dit kenbaar te maken dat de mogelijkheid bestaat zoals hier naast beschreven. Ik wist het ook niet maar ben gaan vragen.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Geslaagd!

Het was een hele lange dag... gelukkige hoorde ik niet zo heel veel nieuwe dingen. Het werkboek kreeg ik helaas pas na afloop van de cursus, misschien is het handiger om bij late aanmeldingen het boek aan de leraar mee te geven, of naar het huisadres van de cursist te sturen omdat ik vermoed dat het binnen mijn bedrijf in de post is blijven hangen. Gelukkig had de leraar wel een inklijkexemplaar dus kon ik toch nog meelezen, aantekeningen maken was zo natuurlijk helaas niet mogelijk.

Pluspunten

Hagenees als docent is wat mij betreft top, lekker gevoel voor humor en kennis van zaken!

Zijn er ook stoere brandweervrouwen die de cursus geven?

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

goede praktijkvoorbeelden van docent

admin afhandeling om certificaat en pasje op te sturen. (ik zit er al van begin nov op te wachten. net voor de 3e x gebeld). probeer dit in 1x goed te doen.

1 ster: zeer slecht, onaanvaardbaar

Pluspunten

Inzicht in wet en regelgeving tav veiligheid.

-Training is te breed, was vroeger gekoppeld aan chemische industrie nu zitten er veel onderwerpen in uit de bouw en kantoor omgevingen. -Slechte docent, heel veel blabla over zichzelf. Heeft minimaal 35% van de tijd gevuld over zijn tijd bij het ministerie van Financien, andere 15% besteede hij aan de leuke blonde dame die in onze groep zat. Hierdoor kwam hij de 2e dag van VCA VOL in tijdnood en is er een hoofdstuk in 10 min doorheen gegaan.

Pluspunten

Duidelijk en volledige uitleg van een man met ervaring, theorie afgewisseld met praktijk voorbeelden.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Prima locatie met voldoende parkeergelegenheid. Goede lunch. Op de eerste dag goede uitleg docent

Ik vind het uitermate vreemd dat er examenvragen worden gesteld die absoluut niet in het toegestuurde boek worden behandeld. De twee dag is meer een herhaling van de eerste dag. In mijn optiek weinig toegevoegde waarde.

Pluspunten

Goede locatie met goede parkeermogelijkheid. Prima docent die het levendig kan vertellen.

Ik kreeg het idee dat je op het examen soms meer op je leesvaardigheid werd getest, dan op je kennis van VCA en dat de behandelde stof niet helemaal strookte met het examen. Dat de stof wat gedateerd was.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

De eerste dag alle stof behandeld met goede combi tussen sheet en vertelstof. Genoeg pauze om de aandacht er bij te houden. Prima lunch

De tweede dag veel te veel sheets waardoor meer dan de helft van de sheets niet behandeld werden. Was geen probleem voor het examen maar iets klopt er dan niet. Parkeerruimte zeer karig en dan is centrum Eindhoven geen goedkope locatie om een hele dag te parkeren.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Gemoedelijke sfeer

verkeerde locatie lunch was karig

Pluspunten

- Docent is ervoor geknipt om VCA docent te zijn. Houdt het levendig, houdt je bij de les, is grappig, weet de boodschap heel goed over te brengen. - Lunch was lekker. - Examen was goed te maken. - Heel prettig dat er genoeg koffie pauzes werd gehouden om fit te blijven gedurende de dag

- De cursisten van tevoren uitleggen dat er verwacht wordt dat het boek helemaal doorgelezen wordt voor aanvang van de cursus. - Er mag naar mijn mening wat meer groenten bij de lunch. - Jammer dat de examen vragen je zo ontzettend proberen er in te tuinen. - Hopelijk veranderd dat nog in de toekomst, zodat je niet wordt afgerekend op leesvaardigheid, maar alleen op je kennis van VCA. - VCA-VOL cursus had precies genoeg tijd om alle stof te behandelen, van tijd tot tijd ging het ietsjes te snel. - Lunch was net ietsjes te kort om helemaal uitgerust weer verder te gaan.

Pluspunten

Goede rustige locatie en lunch Docent geeft heldere uitleg VCA VOL Uitstekend Leerboek

Pluspunten

De lokatie was perfect en van alle gemakken voorzien.De lunch was erg goed en het leslokaal was ook goed .Bereikbaarheid van de lokatie was perfect.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Snelheid van de cursus

Vca vol vraagstelling beter aansluiten bij examen vragen.

Pluspunten

Kleine groep cursisten. Veel plaatsen waar les gegeven word.

Prijs is voor particulier tamelijk zout voor één dag 360.58 €. Is wel heel veel, maar ja....je moet hé. Riekt wel een beetje naar ......

Pluspunten

Leuke, vlotte leraar die met een grap en een kwinkslag de stof begrijpelijk en goed overbracht. De lesstof uit het boek was goed te begrijpen. De service van de medewerkers achter de telefoon was fantastisch. Het lesmateriaal had ik binnen een dag in huis en ik kon dus meteen gaan leren.

Zorg dat de cursisten er van doordrongen zijn, dat je vooraf het lesboek al helemaal moet hebben doorgenomen. Als iedereen dat doet, dan gaat de les nog sneller en kan er meer worden ingezoomd op vragen en onduidelijkheden

Pluspunten

Gezellige en gemoedelijke sfeer. goede uitleg, jammer dat de cursus van 2 naar een dag ging. Het ging voor sommige een beetje te snel.

Terug naar 2 dagen. Cursusboek eerder naar de cursisten sturen. Voorbereidingstijd was hier door voor menige te kort.

Wilmersdorf 50

7300 AG Apeldoorn