Het is even wennen al die filmpjes, maar geeft voor het betreffende onderwerp wel een duidelijker beeld. De afwisseling met de klassikale vragen vind ik prettig. Als met al wel een lange dag, maar met voldoende 'rustpunten', de prima locatie en de wijze van lesgeven, is dit goed te volbrengen.
Gewoon goede cursus,wel pittig dagje maar met een 8 vca behaald.
Deze cursus was voor mij heel duidelijk en hadden een perfecte uitleg van de trainer, Dedankt en
De locatie van de cursus wat goed geregeld en opzet van de training was heel prettig. Goed les tempo en voldoende mogelijkheid voor interactie tussen trainer en cursisten.
Professioneel instructeur, AV en presentatie prima gelopen. leuke locatie, groot zaal en lekker gegeten. Een kleine opmerking over het comfort van de stoelen; ze zijn niet geschikt om zo lang erop te zitten.
Aangezien de Corona hadden de zitplaatsen van mij 1,5 M uit elkaar mogen zitten.Dit moet Fletcher hotel Jagershorst in leende beter regelen.Ook als de regelgeving is versoepeld houd het het niet in dat we de 1,5m moeten los laten.niet iedereen is daar van gediend!
Veel geleerd en oefentoetsen gemaakt ,maar de vragen bij het examen waren geheel anders
Door de duidelijke manier van de opbouw en uitleg van de cursus is het naar mijn idee voor bijna iedereen mogelijk om het VCA diploma te behalen.
de zelde test en exame vragen bij online zelfstudie. dus leer je alleen van de zelfde vragen! ook bij de engelse zelfstudie. beter bij een ander instantie een zelfstudie volgen die wel at random studie en examen vragen stelt.
Er waren eerst wat problemen met opstarten en daarna ging het wel goed.
Duidelijk uitgelegd en er word tijd genomen voor eventuele vragen , top !!!
Veel informatie op een dag.
Alles werd goed en duidelijk uit verteld
Op zich is de cursusdag en examen goed geregeld. Voldoende voorzieningen etc. Echter wel twee belangrijke minpunten: 1. De docent was kundig maar slecht te verstaan. Hij sprak snel en binnensmonds, dus je moest heel goed luisteren wilde je begrijpen wat hij zei, en dat was vaak moeilijk. 2. Bij inschrijving moeten ze het bijbehorende boek verplichten en vragen om alvast vóórstudie te doen. Gelukkig heb ik dat gedaan. Want tijdens de cursusdag, die vóór het examen plaats vond, bleek dat de onderwerpen globaal werden behandeld en lang niet alles. Mensen kunnen hierdoor toch veel meer moeite hebben met het examen.
Leuke manier om de stof nogmaals door te nemen.
Was wel interessant, maar de sprak van meneer was erg onduidelijk.
Goed geholpen tijdens de cursus.
Was duidelijk
Zelf kom ik uit Groningen, de leraar kwam uit Den Haag, ik had de helft van de tijd geen idee wat hij zei, het ging snel en met een lastig verstaanbaar accent. Het hield je echter wel bij de les. Ik heb de middag en avond daarvoor het boek een keer doorgelezen en de oefen vragen gemaakt, op deze theorie dag heb ik eigenlijk niks nieuws geleerd. Hierdoor was de dag voor mij extreem lang gezien ik alles al wist en eigenlijk alleen wat ezelsbruggetjes leerde. Ik denk dat voor mensen die wat meer moeite hebben met het leren uit een boek hier een productieve dag aan gehad hebben, voor mij was het louter een (wellicht overbodige) opfrisser.
erg veel infomatie maar vooral een leerzame cursus. het was erg goed verzorgd door Van der Valk. de meneer die de cursus gaf was erg vriendelijk en nam vooral de tijd om iedereen juist het examen in te laten gaan.
Gaat veel tijd verloren met uitleg over het examen. Dat de vragen niet logisch zijn en vol valkuilen. Deze info was zeker 60% van de dagcursus. Had liever inhoudelijke info gekregen over veiligheid....
VCA pretendeert met een diploma basiskennnis te geven op het gebied van VGM. Daarmee geef je aan dat je veilig kunt werken. Het examen staat echte bol van taalkundige spitsvondigheden (zoals het verschil tussen een situatie en een handeling; een ongeval of een incident). Dat maakt het voor Nederlanders met een migratieachtergrond erg lastig om te doorgronden. Terwijl bij die mensen het veilig werken juist van groot belang kan zijn. Tevens is het hele cursusboek een gigantische opsomming van lijstjes met gevaren, risicos, instructies, maatregelen, arbeidsmiddelen, voorzieningen... Dat is in een cursus van 8:30-16:00 uur nauwelijks voor 5 % te bevatten. En toch wordt in de examenvragen op veel te diep detailniveau ingegaan op dit soort lijstjes. Is volstrekt oneerlijk voor diegenen die niet gewend zijn om de hele dag een cursusleider aan te horen. Verder is de hele VCA cursus onmogelijk in totaal interessant voor een lasser, een schilder, een heftruckchauffeur etc. Maak dus een 4 of 5-tal subexamens die toegespitst zijn op relevante beroepen. Maar die wel beter de risico's bespreken. Nu is het een sneltreinvaart door het hele boek. Als VCA niet heel snel deze cursus aanpast maakt VCA zich in de nabije toekomst overbodig door aanbod van compactere en betere cursussen.
Beste, Via Kiyoh ontvingen wij bericht dat u de moeite hebt genomen om een reactie op Kiyoh achter te laten over uw ervaring van onze VCA Cursus. Allereerste wil ik u hiervoor bedanken. Immers zonder feedback van onze cursisten kunnen wij niet werken aan continue verbetering van onze dienstverlening, ons lesmateriaal en de wijze waarop onze docenten de VCA training geven. Uw klacht bevat meerdere onderdelen en met name over de inhoud van de VCA cursus. Daarom verzoeken wij u vriendelijk om ons te laten weten wanneer en waar u de cursus heeft gevolgd heeft zodat wij actie kunnen ondernemen. Graag ontvangen wij deze informatie via de mail: [email protected]. Met vriendelijke groet VCA Nederland
teveel op een dag aan leerstof
Wilmersdorf 50
7300 AG Apeldoorn