Erg veel informatie duidelijk uitgelegd maar het einde werd compleet afgeraffeld
Er komt op zo'n dag veel informatie op je af om je zo goed mogelijk voor te bereiden op, in mijn geval, het basis VCA examen.
De trainer vertelde zijn verhaal op een enthousiaste en duidelijke manier.
Hij wilde zijn verhaal echter zo snel vertellen dat er hele zinsdelen misten en dat hij woorden inslikte waardoor hij lastig te verstaan was en moeilijker te volgen. Aan het einde kwam hij daadwerkelijk tijd tekort en raffelde het stuk over hoogwerkers, hijskranen, steigers en alle machines (slijpmachine, elektrische zaag, lasapparaat e.d.) die je in de praktijk tegenkomt, gigantisch af. Vervolgens krijg je een examen van 40 willekeurig geselecteerde vragen uit een database. Wel vervelend als dat nou net de vragen over de onderwerpen blijken te zijn die er even in een kwartier doorheen werden gesjeesd.
Ik adviseer; minder rook en cafeïne pauzes om de tijd optimaal te benutten en niets af te raffelen. Naast een lunchpauze van een half uur is 2 x een kwartier pauze in de ochtend en middag wel voldoende. Dat hoeven er echt niet 4 a 5 te zijn.
Daarnaast werkte het examenafname systeem voor geen meter. We moesten een half uur in de ruimte wachten voordat we aan ons examen konden beginnen, liepen 20 minuten uit door administratieve chaos (iemand die niet ingeschreven stond waar vervolgens de hele klas op moest wachten terwijl er een telefoongesprek werd gevoerd met het VCA centrum en onderzoek werd gedaan naar hoe en wat), papieren lijsten die door elkaar lagen en ellenlang gezocht werd naar het juiste formulier per naam. We konden dus eerst 15 minuten in een rij staan in de ruimte om ons formulier op te halen, vervolgens moesten we 15 minuten wachten ivm onderduidelijkheden die maar één leerling aanging. Toen we eenmaal ingelogd waren werkte bij tig mensen het examenprogramma niet goed en bleven de examinatoren nog minimaal 10 minuten hardop praten en gesprekken voeren.
Werkt niet zo.