Te veel info in een te korte tijd.

De cursus bestond voornamelijk uit het gezamenlijk kijken naar filmpjes. Dit kun je naar mijn mening ook thuis doen als e-learning. De meeste filmpjes waren ook hetzelfde als die van de e-learning van VCA-VOL. De filmpjes werden allemaal achter elkaar afgespeeld en er was weinig tijd om tussendoor vragen te stellen of dieper in te gaan op de stof. Het was onmogelijk om zo snel aantekeningen te maken van alle info die getoond werd en dit ook nog eens te leren. Ik miste de toegevoegde waarde van een docent die ik bij een klassikale cursus wel verwacht. Bijna geen les van de docent. Het was veel te veel info in een te korte tijd. Na deze dag is het voor iemand zonder voorkennis bijna onmogelijk om de toets te halen. Deze dag is alleen geschikt voor mensen die zelf al veel kennis hebben of thuis de stof via e-learning of boek hebben geleerd. Dan is deze dag een opfriscursus om de kennis nog eens te herhalen.

Het boek en de online cursus komen totaal niet met alkaar overeen.

Dit was mijn 3e VCA cursus en bij verreweg de slechtste ooit (qua leerstof dan). Diverse vragen komen zowel voor als in het boek als online, alleen deze antwoorden verschillen. Bijvoorbeeld in het boek hoofdstuk 2 vraag 5. Deze komt in de eerste oefenexamen ook terug en verschild dus van antwoord. Evenals vraag 4 van hoofdstuk 2. Daarbij was iedereen het over eens dat de dame bij de online cursus met een zeer monotone stem sprak. De ironie daarvan is dat jullie zelf aangeven dat werk niet te lang eentonig mag zijn. Wat mij ook stoorde is dat deze dame schijnbaar niet weet hoe je het woordje "verreiker" moet uitspreken. Zij speekt het uit als een smaakverrijker. Ook zijn de video's online ook niet echt geweldig. Op een gegeven moment zie je iemand met een palletwagen een pallet door de hele fabriek duwen terwijl jullie aangeven dat dit niet mag. Dit alles bij elkaar, vind ik het zeer betreurenswaardig. Naar mijn mening heeft ook VCANederland een voorbeeldfunctie. Daarentegen hebben we wel een hele goede cursusdag gehad. George was onze spreker. Deze man heeft ervoor gezorgd dat we een hele goede uitleg hebben gekregen. Als ik alleen deze dag zou moeten beoordelen dan hadden ze zeker 5 sterren gekregen.

Top cursus

Fijne duidelijke uitleg met veel passie Veel beter dan de thuis studie daar viel ik na tien min van in slaap

Is me alles meegevallen mede dankzij de leraar ik had andere ervaringen.

Vond de cursus heel snel gaan en op ze tijd een grapje. Ben zeer tevreden ook over de leraar ik heb ook wel eens anders meegemaakt daar viel ik in slaap en dat heb ik nu geen moment gehad.

Zou ik iedereen aanraden

Duidelijke cursus,zeer vriendelijke docent legt alles uit in duidelijke Taalunie een aangename locatie.

Erg veel informatie duidelijk uitgelegd maar het einde werd compleet afgeraffeld

Er komt op zo'n dag veel informatie op je af om je zo goed mogelijk voor te bereiden op, in mijn geval, het basis VCA examen. De trainer vertelde zijn verhaal op een enthousiaste en duidelijke manier. Hij wilde zijn verhaal echter zo snel vertellen dat er hele zinsdelen misten en dat hij woorden inslikte waardoor hij lastig te verstaan was en moeilijker te volgen. Aan het einde kwam hij daadwerkelijk tijd tekort en raffelde het stuk over hoogwerkers, hijskranen, steigers en alle machines (slijpmachine, elektrische zaag, lasapparaat e.d.) die je in de praktijk tegenkomt, gigantisch af. Vervolgens krijg je een examen van 40 willekeurig geselecteerde vragen uit een database. Wel vervelend als dat nou net de vragen over de onderwerpen blijken te zijn die er even in een kwartier doorheen werden gesjeesd. Ik adviseer; minder rook en cafeïne pauzes om de tijd optimaal te benutten en niets af te raffelen. Naast een lunchpauze van een half uur is 2 x een kwartier pauze in de ochtend en middag wel voldoende. Dat hoeven er echt niet 4 a 5 te zijn. Daarnaast werkte het examenafname systeem voor geen meter. We moesten een half uur in de ruimte wachten voordat we aan ons examen konden beginnen, liepen 20 minuten uit door administratieve chaos (iemand die niet ingeschreven stond waar vervolgens de hele klas op moest wachten terwijl er een telefoongesprek werd gevoerd met het VCA centrum en onderzoek werd gedaan naar hoe en wat), papieren lijsten die door elkaar lagen en ellenlang gezocht werd naar het juiste formulier per naam. We konden dus eerst 15 minuten in een rij staan in de ruimte om ons formulier op te halen, vervolgens moesten we 15 minuten wachten ivm onderduidelijkheden die maar één leerling aanging. Toen we eenmaal ingelogd waren werkte bij tig mensen het examenprogramma niet goed en bleven de examinatoren nog minimaal 10 minuten hardop praten en gesprekken voeren. Werkt niet zo.

Goede training in aangename omgeving met prima resultaat

De training wordt op een prettige locatie gehouden. Zowel de bereikbaarheid als de service is goed. De presentator van de training bracht de leerstof op een aangename manier waardoor je de aandacht erbij houdt.

Goede uitleg van een goede leraar!

De dag was lang maar vloog voorbij met goede uitleg van de leraar..serieus maar met af en toe een vleugje humor.. ging met vertrouwen de examen in. Maar ik had een beetje pech met de vragen dus vond hem erg moeilijk. Maar toen ik klaar was en de examinator erbij riep om af te sluiten.. deed de computer niet wat ie moest doen en zodoende wacht ik nog steeds op de uitslag! Dus daar moet ik nog over nabellen. Dat is voor mijn de reden voor 1 ster minder.

Goede uitleg van een goede leraar!

lang maar wel goed

goed voorbereid

De cursus is mij goed bevallen en was zeer interessant.

De cursus was zeer interessant en de docent wist het leuk te brengen. Het enige minpunt was dat de docent (die in dit geval uit Den Haag kwam) vaak zeer moeilijk te verstaan was.

Effectieve lesmethodiek

Erg lange dag maar wel efficiënt en effectief les gehad. Met 0,0 voorbereiding toch een score van 81% behaald.

Is een leuke curcus wordt leuk gedaan

Goede uitleg van de leraar! Prima curcus

VCA Gooed geregeld

Mijn ervaring met VCA Nederland is zeer goed. Een duidelijke en overzichtelijke website en na aanmelding alle zaken op tijd binnen.

nuttige dag die goed gefaciliteerd was

nuttige aanvulling op de e-training

Goede manier van les geven.

Goede manier van les geven, duidelijke instructeur, wel een lange dag.

goede toelichting door cursus leider

Voor mij persoonlijk was VCA basis opfriscursus. Vol was zelfstudie

Persoonlijk had het tempo van de leerstof VCA basis wel sneller gemogen maar denk dat het voor de groep met veel mensen voor de 1e keer het wel goed was. Inhoudelijk prima met ook bruikbare tips

Zeer nuttig en helder gebracht

De aanpak van de lesgever was zeer aangenaam. De accenten werden gelegd op de uitgangspunten van veiligheid wat maakt dat de essentie van VCA duidelijk werd overgebracht en daar gaat het net om.

Goeie uitleg met pratijdvoorbeelden

Vaardige leraar, Duidelijke filmpjes met goeie uitleg en prettige sfeer.

Hele fijne cursus

Ik vondt deze cursus goed voorbereid en leuk om te doen. Het was niet zaai om naar Mrv Hop te luisteren. Zij heeft het heel goed gedaan.

De opleiding was goed verzorgd.

Het was een leuke en leerzame opleiding en een goede docent met duidelijke uitleg.

Het was een duidelijke cursus. Met humor

Geen bijzonderheden

duidelijke uitleg

goed curusboek. E-learning met filmpjes is goed om stof eigen te maken

Wilmersdorf 50

7300 AG Apeldoorn