als zzp-er vrij veel nutteloze stof, maar blij dat ik het gehaald heb
De e-learning blijkt na telefonisch contact opgenomen te hebben met VCA slechts 25% van de leerstof van - in mijn geval - VOL-VCA te bevatten. Na het doorlopen van deze voorbereiding en het maken van de drie series proefexamens van de learning leek het mij nuttig een oud (november 2018) examen als proef te doen. Gezakt. En geen wonder, omdat ik 75% van de stof nog niet had gehad. Dat zou pas op de contactdag gebeuren. Kortom: het is onzin om een proefexamen te maken als je geen boek hebt. Gelukkig had ik dat wel aangeschaft en heb het proefexamen na het bestuderen van het boek wel gehaald. Alsook het eigenlijke examen.
Cursusleider George deed het met volle overtuiging; ik vind hem alleen soms een beetje te populair doen met wat losjes taalgebruik gebaseerd op het Rotterdams. Helemaal zichzelf dus. Didactisch vrij goed, doordat hij belangrijke zaken herhaalt.
Ik ben ZZP-er en heb dus geen personeel dat operationele leiding behoeft. Eigenlijk vind ik het dus vreemd dat ik genoodzaakt ben een examen voor operationeel leidinggevende te moeten doen. Veiligheid, gezondheid en milieu tijdens mijn werkzaamheden zijn belangrijk en daar ben ik dan ook bewust mee bezig. Maar alle leidinggevende aspecten van de VOL cursus zijn voor mij overbodig.