Zeer fijne online drogist
Ik bestel al jaren bij D.O.D. (De Online Drogist). Men verwerkt bestellingen snel en heel nauwkeurig. Ik heb nog nooit meegemaakt dat er iets niet klopte. De prijs/kwaliteit verhouding is prima, en vaak zijn er speciale aanbiedingen. Het assortiment is heel uitgebreid; ik vind ook de dingen die echt goed zijn voor je gezondheid, maar meestal niet te krijgen in de winkels van andere drogisterijen. Zomaar een voorbeeld hiervan: het "DOS-Medical nasale spoelzout" (de versie met Xylitol). Ideaal voor het af en toe schoonspoelen van de neusholtes, zonder enige irritatie. Werkt zeer effectief bij verkoudheid (veel beter dan neus-sprays, die vaak verdere irritatie veroorzaken). Het werkt ook preventief, doordat de Xylitol ervoor zorgt dat ook de vrijwel ondoordringbare biofilms (schuilplaatsen van bacteriën en/of virussen en/of schimmels) worden verwijderd. En daarmee wordt de kern van het verkoudheidsprobleem opgelost.
Ik gebruik dit spoelzout nu 7 jaar (een paar keer per maand), en heb sindsdien nooit meer last gehad van verkoudheid of griep. En doordat je met het spoelen ook de biofilms uit de buis van Eustachius haalt, voorkom je meestal ook "dichtzittende" oren.
Op YouTube vind je diverse manieren om de neusholtes te spoelen.
Bijvoorbeeld:
1. "Nasal rinse" ("drinken" met je neus, en het lauw warme water dat
in je keel loopt, uitspugen); is wel wennen - niet iedereen vindt dit even prettig.
2. Een speciale flacon gebruiken, met het hoofd achterover of opzij (D.O.D. heeft een starterspakket waar deze in zit).
3. Ik gebruik een lang plastic pipet, met het hoofd achterover. Op die manier kan ik bepaalde holtes wat meer aandacht geven.
Wel oppassen dat je met je pipet slechts 1 of 2 cm in je neusgaten gaat; anders kun je met het uiteinde van het pipet bloedvaatjes beschadigen. Ik gebruik een lang pipet (14 cm) omdat daar meer spoelwater in kan, en ik de kracht van de waterstraal beter kan doseren. Dus niet om er dieper dan 2 cm mee in de neus te gaan!