********ij, Onprofessionele en klantonvriendelijke afhandeling
Mijn reisverzekering loopt via deze verzekeraar. Tijdens mijn verblijf in het buitenland zijn mijn zonnebril, €200 contant geld en mijn OV-chipkaart gestolen. Ik heb direct aangifte gedaan bij de lokale politie. De politie sprak gebrekkig Engels en ik spreek geen Portugees. Daarom moest ik zelf een Engelstalige verklaring schrijven en ondertekenen, die ik aan de politie heb overhandigd.
Na terugkomst heb ik de schade gemeld. Na drie weken kreeg ik bericht dat alleen mijn zonnebril (tot €500) wordt vergoed. Het contante geld en mijn OV-chipkaart werden afgewezen vanwege “fouten in de aangifte”. In de aangifte staan inderdaad fouten, waaronder een verkeerd gespelde naam. Ik heb uitgelegd dat deze fouten zijn ontstaan door taalproblemen bij de lokale politie.
Ik heb ook aangegeven dat de verzekeraar contact kan opnemen met de betreffende agent; ik beschik over zijn naam en e-mailadres. In plaats van mee te denken of nader onderzoek te doen, werd mijn bezwaar alleen telefonisch behandeld. Schriftelijk bezwaar indienen was niet mogelijk. Er werd beloofd dat ik binnen vijf dagen zou worden teruggebeld.
Toen ik werd teruggebeld, gaf de medewerker direct aan dat mijn bezwaar werd afgewezen, zonder mijn verhaal inhoudelijk te willen horen. Het gesprek werd opgenomen (waar ik geen bezwaar tegen had), maar de houding was onprofessioneel en weinig klantgericht. Het voelde alsof de beslissing al vaststond.
Toen ik aangaf een schriftelijke klacht te willen indienen, kreeg ik geen duidelijke uitleg hoe ik dit moest doen. Dat vind ik opmerkelijk voor een verzekeraar.
De hele gang van zaken ervaar ik als onzorgvuldig en niet klantvriendelijk. Ik heb spijt dat ik voor deze verzekering heb gekozen en zal mijn overige verzekeringen hier zeker niet onderbrengen.
Update: Wat een ********ij. Mij is €500 vergoeding voor mijn bril toegezegd na het schrijven van een review, maar vandaag kreeg ik een brief dat ik slechts €200 vergoed krijg. Mijn bril kost €600. Dit voelt misleidend en