Pluspunten

Klantenservice is goed en kundig. Helaas met de TV gaat het te vaak niet goed.

Bij het opnemen van programma's gaat het te vaak fout. Ten eerste er wordt minuten voor het programma al opgenomen waardoor je eerst hele reclame blokken moet doorlopen. Ten tweede kan ik heel veel programma's die opgenomen en bekeken zijn niet meer verwijderen, krijg een foutmelding dat het niet meer op de server staat maar het blijft bij mij wel staan. Als je dan een week later weer iets bekijkt weet je niet meer wat je al bekeken hebt. Vergt erg veel extra tijd en ergernis. Daarnaast gebeurt het ook regelmatig dat je opgenomen programma's helemaal niet kunt bekijken ook dan krijg je een foutmelding. Bij mijn Email vind ik het ook erg jammer dat ik die niet meer op de server alleen kan verwijderen. Nu worden ze automatisch gedownload naar mijn PC, dat was niet zo de mappen op webmail werden niet gesynchroniseerd op mijn pc dat is nu wel het geval. Dit geldt met name voor de spam map. Daar valt nog wel het e.e.a. aan te verbeteren.

2 sterren: slechter dan verwacht

Voor de tablet en smartphone wil ik graag een xs4all-app voor het checken van mijn mail. Dat gaat niet echt lekker via de website op die apparaten. Een mailtje typen is daar een lange ergernis. Om de tien, twintig tekens wil het systeem de veranderingen opslaan, en laat dan het toetsenbord verdwijnen. De app van Gmail, die ik voor mijn werk gebruik, heeft daar geen last van.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

het werkt altijd. De infrastructuur zit goed in elkaar.

De helpdesk is een puinhoop. Die is de laatste maanden stevig door het ijs gezakt. Ze denken niet na, komen niet met oplossingen en maken in elk zin wel taalfouten.

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

Nog steeds de beste.

Weg bij KPN

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

Al jaren mijn provider, ik voel me thuis bij deze club.

Ik kan ze niet scherper houden, dan ze al zijn.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Heel goede helpdesk, behoorlijk wat kennis in huis. Uitstekend modem! Ook wordt veel aan diensten geboden

KPN is de grootste boosdoener in het geheel. Alle storingen die ik heb gehad, waren gerelateerd aan KPN en niet aan XS4all (behalve dan ellende met telefonie). Zorg a.u.b. voor betere afspreken met KPN, want deze partij zorgt ervoor dat ik XS4all niet meer kan aanbevelen. Hierdoor vind ik ook de prijs te hoog.

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

telefonische technische assistentie over netwerkproblemen, ook als het probleem niet bij xs4all ligt is uitstekend. Ook zeer geduldig!

BIj de telefonische technische assistentie bespeur ik soms enige arrogantie, tegenover mij als simpele amateur- Pc of -Mac gebruiker. Ook kreeg ik onlangs de hint dat het wel aan mijn MAc G5 PPC zou liggen , omdat ie nog van het vorige decennium dateerde. Bijna ' n half uur assistentie leidde niet tot resultaat. Uiteindelijk kreeg ik in no time alsnog op eigen kracht mijn internetverbinding op orde.

3 sterren: voldoende, een redelijke ervaring

Pluspunten

Ervaring in het verleden is goed. Achterover leunen en erbij blijven staan dat de kwaliteit achteruit holt niet

Als je belooft terug te bellen, doe dat dan ook. Waarom worden bekende fouten niet opgelost?

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

snelheid, accuratesse

in webmail mis ik dat alle mails zichtbaar worden..

1 ster: zeer slecht, onaanvaardbaar

Pluspunten

Helpdesk bereikbaar. Helaas, xs4all komt zn beloften niet na, en de diensten zijn on betrouwbaar.

Automatische emails aan de klanten , en automatische stopzetting van de diensten door de Boekhouding, afschaffen. In mijn geval heb ik veel schade opgelopen hierdoor, en onterecht.

1 ster: zeer slecht, onaanvaardbaar

Mail niet te openen op smartphone.

• Kennis & Vakmanschap

Pluspunten

Goede service vanuit de basis. Internetsnelheden en aanbod van extra diensten is goed. Bij problemen relatief snel iemand aan de telefoon. Ook apparaten die in bruikleen zijn worden snel vervangen, als nodig mocht zijn.

Als je hulp nodig hebt als niet-klant, is reactiesnelheid wel laag. Ik was als externe IT-partij bij klant, waarbij antwoord meer dan 5 dagen op zich moest laten wachten. Bij zakelijke aansluitingen zijn niet altijd alle gegevens om via officiële weg contact te zoeken aanwezig. Dat mag best wat flexibeler.

1 ster: zeer slecht, onaanvaardbaar

Mail is na de update van xs wbmail niet te openen op iphone en tablet. Heel ergerlijk.

Meer info m.b.t. TV mogelijkheden

Teleport Boulevard 121