Doen wat je belooft?
Na een verkeerde bestelling van een LED lampje heb ik contact opgenomen met het bedrijf omtrent het retour sturen van het product. Tijdens een telefoongesprek werd mij op grappige en nonchalante wijze verteld dat het terugsturen op allerlei verschillende manieren kon, zolang het product maar aan zou komen. Het oorspronkelijke artikel werd geleverd in een standaard verzenddoosje en het feit dat deze niet meer te gebruiken was voor de retour, vormde voor het bedrijf geen probleem, aldus de medewerker. Op 10 januari is het product retour gestuurd, in een enveloppe, omwikkeld met bubbeltjes plastic. Bijna twee weken later informeer ik toch maar even naar de status. Ik krijg te horen dat er nog geen tijd is geweest om de retouren te verwerken. Op 6 februari informeer ik nog eens en blijkt dat er een dag eerder een mail is gestuurd. In de mail staat dat ik niet heb voldaan aan het retourbeleid en dat de lamp stuk is. De terugbetaling zal niet worden uitgevoerd. Wanneer ik vervolgens aangeef dat ik heb gehandeld naar het advies van de collega die ik had gebeld, krijg ik te horen dat dit niet klopt (?) en dat het retourbeleid duidelijk is want, zegt de medewerker, "bij PostNL wordt gegooid met pakketjes". Uiteindelijk gaat het mij niet om het bedrag, het gaat mij om het principe en de opstelling van dit bedrijf. Ik handel naar eer en geweten, op het (relaxte) advies van het bedrijf en wordt later toch geconfronteerd met een strak retourbeleid. Daarbij, wie zegt mij dat de lamp in de vier weken dat het bij het bedrijf heeft gelegen daar met zorg is behandeld? Slechte ervaring, service die voor verbetering in aanmerking komt!