Helemaal blij mee maar ik ben niet zeker dat ik er mee geholpen ben.
Ik wil eerst zeggen dat ik helemaal niet snurk. Mijn probleem is dat mijn neus snel verstopt geraakt waardoor ik (vooral 's nachts) door mijn mond begin te ademen met als gevolg dat mijn mond/lippen/tong uitgedroogd geraken waardoor ik ook niet meer voldoende kan ademen. Ik ga dan om de twee uur een beetje water drinken en gebruik ook zure beertjes (snoep) die zorgen voor extra vocht in mijn mond.
Niettegenstaande ik scrupuleus de instructies volg (neus vrij snuiten, neus met water en zeep wassen, afdrogen en dan de pleister gedurende een halve minuut stevig blijf aandrukken. Echter, na max 1 uur voel ik dat de rechte uiteinden reeds beginnen lossen waardoor het bedoelde systeem volgens mij nog onvoldoende werkt. Tegen de morgen is de pleister weg. En moet ik elke nacht zoals voorheen enkele keren opstaan om te gaan drinken en te zorgen voor voldoende vocht in mijn mond.
Overdag gebruik is vooral de neus spreider. Als ik hem inbreng merk ik onmiddellijk dat ik meer lucht krijg via de neus. Ik moet wel goed opletten want ik ben hem al enkele keren verloren en moet dan gaan zoeken Niettegenstaande ik hem helemaal aandruk tot tegen mijn neusbrug (ik moet wel even helpen in beide neusgaten om hem er helemaal in te krijgen maar dat kan) zakt hij na een kwartiertje en moet ik hem telkens helemaal terug duwen. Het moet toch de bedoeling zijn dat hij blijft zitten neem ik aan. Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen want ik heb al zoveel dingen geprobeerd.
Voor 's nachts duw ik in elk neusgat wat vicks zalf die wat later de korsten verzacht zodat ik ze dan kan verwijderen maar ook hier is dat maar een tijdelijke oplossing.
Beste groeten,
Bob Begas