Reactie van het bedrijf
Beste Diana, wat jammer dat je zo teleurgesteld bent dat je ons een 2 geeft.
We hebben je inderdaad al verteld dat we hier net zo van balen als jij. Voor onze mix gebruiken de schoonste, meest natuurlijke - en dus ook dure - producten. De compost wordt bijvoorbeeld alleen gemaakt van groen materiaal, zo uit de natuur. Niet van huis- tuin- en keukenafval dat veel meer vervuild is.
Daarnaast gaan de grondstoffen ook nog door een uitgebreid filterprocessen. Mocht er al wat zwerfvuil in terecht zijn gekomen, dan wordt dat verwijderd. Bij kleine stukjes plastic is dat laatste extreem moeilijk: die glippen door de filters heen, en je kan er bijvoorbeeld geen magneet voor gebruiken.
Helaas leven we in een wereld waar plastic zo langzamerhand overal is, zelfs op de diepste plekken in de oceaan. In de grond van jouw tuin, in je huis en zelfs in je lijf zal je plastic aantreffen. Dat is heel naar. Daar is niemand blij mee, al zijn we als mens zelf de veroorzaker. Maar het is dus niet te voorkomen dat het ook af en toe in onze grondstoffen zal opduiken. Nogmaals: we doen er alles aan om het weg te filteren, maar soms lukt dat dus niet.
Overigens loopt het onderzoek naar de batch nog, om te kijken of er iets onregelmatigs in het proces te ontdekken viel. Daar gaat meestal wat tijd overheen, en we hebben jouw mail krap een week geleden doorgestuurd. Zodra wij iets horen sturen we dat meteen door naar jou.