Laden reviews...
92 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
De meeste klanten melden snelle levering en een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het aanbod is breed en de site is duidelijk. Enkele bestellingen hadden leverings- of voorraadproblemen, maar de algehele ervaring is positief.
Bestelling geplaatst bij Ventilatieland omdat ik alles snel nodig had. Met de belofte "Vóór 16:30 besteld? Morgen in huis" had ik wel meer verwacht. De bestelling is geplaatst op 5/07, en plots staat er bij de orderbevestiging een leverdatum van 15/07. Zeer vreemd, zeker aangezien alles volgens de webshop gewoon op voorraad was. Hierdoor vallen mijn plannen volledig in het water en moet ik nu meer dan een week extra wachten...
7 July 2026
Nick
Lo
Geen comunicatue,telkens een mail dat mijn bestelling vertraging heeft omdat het niet compleet is nogthans volgens hunne website waren al de artikelen in voorraad.ze antwoorden niet op mails,niets,nooit meer bestellen daar.
7 July 2026
Peter Bruyninckx
Tienen
Nous sommes le 6 juillet et ma commande n'a toujours pas été livrée, alors qu'il était indiqué que je serais livré le lendemain. Cette promesse de livraison s'est révélée totalement fausse. J'ai également commis une erreur dans mon adresse de livraison et j'ai immédiatement demandé qu'elle soit corrigée. Malgré de nombreuses tentatives de contact par téléphone, WhatsApp et e-mail, je n'ai obtenu aucune réponse du service client. J'ai ensuite demandé l'annulation de ma commande dans le délai de rétractation, mais ma demande n'a pas été prise en compte. Mon expérience est extrêmement décevante. Je considère que les délais annoncés sont trompeurs et que le service client est inexistant. En raison de cette situation, j'ai décidé d'engager les démarches nécessaires pour faire valoir mes droits et de déposer une plainte auprès des autorités compétentes.
6 July 2026
Crispino
Belgique
vandaag besteld morgen geleverd! niet dus! binnen het uur reageren we op je whatsapp bericht! niet dus! binnen de 24 uur reageren we op je email... niet dus! bestelling kan pas geleverd worden 27/7 maar kan om technische redenen niet geannuleerd worden omdat ze dit in het magazijn zogezegd aan het inpakken zijn wat al niet mogelijk is als het niet leverbaar is! bestellingen die binnen de 2 weken online zijn daar zijn jullie bij wet verplicht om het annuleren te accepteren ! zelfs dit wordt geweigerd!
6 July 2026
vincent
Borchtlombeek
J'ai commandé un article annoncé comme étant en stock, pour lequel il était bien indiqué en-dessous du bouton de commande que la livraison était faite en un jour. J'ai reçu la confirmation et n'ai pas fait plus attention que cela. Après une semaine sans nouvelle j'ai lu le bon de commande, livraison prévue pour le 31/10/2026 pour une commande passée le 28 juin ! Je veux bien comprendre que ce soit une période chargée, mais c'est de la publicité mensongère. J'ai envoyé un email et espère un remboursement rapide.
4 July 2026
Benjamin
Bruxelles
Montagesteunen besteld "vandaag besteld morgen verzonden" ondertussen meer dan 2 weken later en nog altijd niets ontvangen, meerdere keren proberen contact op te nemen maar geen gehoor. ongelofelijk dar dit nog kan deze tijd ondertussen bij andere firma moeten bestellen om de werken kunnen af te ronden. Geld aannemen en niets leveren schandalig.
4 July 2026
tom vanlommel
Herentals
Volledige chaos. Niemand neemt de telefoon op, e-mails blijven onbeantwoord en de beloofde levering de volgende dag bleek na betaling plotseling pas na 20 oktober mogelijk te zijn. Na annulering van de bestelling werd mijn geld niet teruggestort. Er is geen bereikbare klantenservice en je krijgt nergens antwoord op. Absoluut geen vertrouwen in dit bedrijf. Wees gewaarschuwd.
3 July 2026
G. Passenier
Antwerpen
Voor 16u30 besteld, de volgende dag in huis, GELOOF HET NIET! Ik heb mijn product (na een week) nog steeds niet ontvangen. Volgens de website is het artikel nog steeds op "voorraad", dus aan goed logistiek management wordt er alvast niet gedaan. Via whatsapp krijg je normaal antwoord binnen het uur maar na 2d nog steeds geen enkele reactie. Op de orderbevestiging staat doodleuk dat ik het artikel op 31/10/2026 mag verwachten! Dan maar mijn artikel via bol.com bestellen en hopen dat ik ooit mijn geld terugzie...
Lien Cosemans
Kuringen
Beste Lien,
Bedankt voor uw review. Het spijt ons oprecht dat uw ervaring niet is verlopen zoals u had mogen verwachten.
Wij begrijpen dat de communicatie over de levertijd voor verwarring en teleurstelling heeft gezorgd. De leverdatum die op de orderbevestiging is vermeld, is in uw situatie uiteraard niet wat u had verwacht op basis van de informatie op onze website.
Ook betreuren wij dat u geen tijdige reactie heeft ontvangen via WhatsApp. Door de uitzonderlijke drukte zijn onze responstijden momenteel helaas langer dan gebruikelijk. Wij informeren onze klanten hierover ook op onze website, maar begrijpen dat dit de ontstane frustratie niet wegneemt.
Onze excuses voor het ongemak. Wij doen er alles aan om onze bereikbaarheid en dienstverlening zo snel mogelijk weer op het niveau te brengen dat u van ons mag verwachten.
Graag willen wij u vragen om een mail te sturen zodat de collega's u case in behadeling kunnen nemen.
het Ventilatieland klantenservice team
De site maakt steenharde reclame dat ze binnen de 24 uur leveren indien product op voorraad en voor 16.30u besteld. Mijn bestelling voldeed aan deze criteria en twee dagen later nog niets ontvangen. Heb mail gestuurd die binnen de 24 uur zou beantwoord moeten worden, wat niet gebeurd is. Heb gebeld maar nemen niet op en heb whatsapp gestuurd dat binnen het uur moet beantwoord worden maar ook dat is niet gebeurd. Product is er dus nog niet en ze zijn gewoon op geen enkele manier te bereiken.
Danny
Beste Danny,
Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. Het spijt ons oprecht dat uw bestelling en de communicatie niet aan uw verwachtingen hebben voldaan.
Door de uitzonderlijke drukte zijn onze responstijden momenteel helaas langer dan gebruikelijk. Op onze website geven wij daarom ook aan dat wij tijdelijk minder goed bereikbaar zijn. Desondanks begrijpen we dat dit voor u frustrerend is en bieden wij hiervoor onze oprechte excuses aan.
Wij doen er alles aan om zowel onze leveringen als onze bereikbaarheid zo snel mogelijk weer op het gebruikelijke niveau te brengen. We hopen dat uw bestelling inmiddels onderweg is of inmiddels is ontvangen.
Bedankt voor uw begrip en nogmaals onze excuses voor het ontstane ongemak.
het Ventilatieland klantenservice team
Impossible de joindre le service commercial. Le téléphone ne répond pas, le chat est coupé et renvoie vers les e-mails, et personne ne répond à mes e-mails envoyés depuis hier. j'attends une réaction immédiate de votre part concernant ma demande. Merci de me recontacter de toute urgence par e-mail ou par téléphone. 04/362 51 40. [email protected]
Robert Duchesne
Beyne-Heusay
Beste Robert,
Bedankt voor uw bericht. Allereerst onze excuses dat u ons niet direct heeft kunnen bereiken.
Wij zien dat wij al uw e-mails, in totaal 15 berichten, in goede orde hebben ontvangen. Het is dan ook niet nodig om meerdere berichten over hetzelfde onderwerp te sturen. Door de huidige drukte kan het helaas wat langer duren voordat wij kunnen reageren, maar elk bericht wordt door ons behandeld.
Wij begrijpen dat u graag snel een antwoord ontvangt en doen ons uiterste best om alle aanvragen zo spoedig mogelijk af te handelen. Wij vragen u daarom vriendelijk om nog even geduld; u ontvangt zo snel mogelijk een inhoudelijke reactie van een van onze collega's.
Bedankt voor uw begrip.
het Ventilatieland klantenservice team
Hebben hier een vlotter van de airco besteld welke op voorraad zou zijn maar na 10 dagen nog steeds niet geleverd . Gisteren zelf pas bericht gekregen dat het door de transporteur is ontvangen maar dat het onderweg is en in transit . Hadden we dit geweten had ik dit hier niet besteld want we hadden het dringend nodig
Bart
Wetteren
Beste Bart,
Bedankt voor uw review. Het spijt ons te horen dat uw bestelling niet binnen de verwachte termijn is geleverd, zeker omdat u het product dringend nodig had.
We begrijpen dat dit erg teleurstellend is. Door de drukte en de verwerking bij de transporteur heeft de verzending helaas meer tijd in beslag genomen dan gebruikelijk. We betreuren dat u hierover niet eerder bent geïnformeerd.
Volgens onze gegevens is uw zending inmiddels onderweg en in transit bij de transporteur. We hopen dat u uw bestelling zo spoedig mogelijk ontvangt.
Onze excuses voor het ontstane ongemak en bedankt voor uw geduld en begrip.
het Ventilatieland klantenservice team
Sur la page de l'airco ils disent 221 unités attendues le 03-08-2026, donc je m'attends à avoir ma livraison début août, j'ai reçu un mail de confirmant ma commande avec une livraison prévu le 20/11/2026 , que faire d'un airco en novembre ? J'ai demandé un remboursement et pas moyen de les avoir pour en parler, ni par whatsapp ni par téléphone, j'ai envoyé un mail mais sans réponse
1 July 2026
Christophe lambert
MONCEAU-SUR-SAMBRE
Cher Christophe,
Merci pour votre message. Nous comprenons parfaitement votre déception et vous présentons nos sincères excuses pour la confusion concernant la date de livraison.
L'indication de la disponibilité prévue sur le site web et la date de livraison mentionnée dans la confirmation de commande ont malheureusement semé la confusion. Nous comprenons qu'une livraison en novembre ne correspond pas à ce que vous attendez lorsque vous commandez un climatiseur pour l'été.
Nous regrettons également que vous n’ayez pas pu nous joindre par téléphone, WhatsApp ou e-mail. En raison d’une forte affluence, nos délais de réponse sont actuellement plus longs que ce à quoi vous pouvez vous attendre de notre part.
Nous avons pris en compte votre demande de remboursement. Dès que celle-ci aura été traitée, vous en recevrez automatiquement une confirmation. Nous mettons tout en œuvre pour régler cette demande dans les meilleurs délais.
Nous vous présentons à nouveau nos excuses pour le désagrément occasionné et vous remercions de votre patience.
Cordialement,
l'équipe du service client de Ventilatieland
Correcte levering + vervoersbedrijf was een vriendelijke man , gelukkig hebben we via internet eerst de vergelijking gemaakt kwa prijs en kwaliteit van de buizen en ja zo zijn we bij jullie terecht gekomen . Het is een overzichtelijke website en hebben daardoor alles vlot kunnen bestellen . Bedankt een tevreden klant
Patrick Lootens
Merelbeke
De website geeft een duidelijk overzicht van elke soort ventilatie materiaal, met een goede uitleg. Bestellen gaat gemakkelijk, de levering gebeurt snel. En dat alles aan een goede prijs.
Jef Verbeeck
Werchter
Publicité totalement mensongère concernant les délais de livraison. Commande hier, date de livraison dans Octobre.
Dude
Brussel
Snelle levering. Groot gamma. Eerlijke prijzen.
Raf
Hasselt
Bij mijn bestelling werd duidelijk gecommuniceerd: “vandaag besteld voor 16u30, morgen in huis”. In werkelijkheid werd de levering met meerdere dagen uitgesteld, wat niet overeenkomt met de initiële belofte. Ik beschouw dit als misleidende informatie en vraag daarom een passende commerciële compensatie voor het niet respecteren van de aangekondigde leveringstermijn. Graag uw reactie.
26 June 2026
Alexander
Kraainem
Beste Alexander,
Bedankt voor uw bericht.
Het spijt ons dat de levering niet is verlopen zoals u op basis van de aangegeven levertijd mocht verwachten. Wij begrijpen dat dit teleurstellend is en bieden u hiervoor onze oprechte excuses aan.
De vermelde levertijden zijn gebaseerd op de meest actuele voorraad- en logistieke informatie die op dat moment beschikbaar is. Helaas kunnen er in uitzonderlijke gevallen wijzigingen optreden, waardoor de uiteindelijke leverdatum afwijkt van de oorspronkelijke indicatie.
Wij begrijpen dat u om een commerciële compensatie vraagt. Op dit moment kunnen wij hier echter niet op ingaan. Uiteraard nemen wij uw feedback serieus en gebruiken wij deze om onze communicatie en dienstverlening verder te verbeteren.
Nogmaals onze excuses voor het ontstane ongemak. Mocht u nog vragen hebben, dan helpen wij u graag verder.
het Ventilatieland klantenservice team
Wat op de website wordt voorgesteld als "vandaag besteld vóór 16.30 uur, morgen geleverd" blijkt absoluut niet te kloppen. Pas na de orderbevestiging kreeg ik te horen dat de levering pas drie maanden later zou plaatsvinden. Tijdens het bestelproces werd hierover niets vermeld. Ik heb de bestelling onmiddellijk geannuleerd, maar tot op heden krijg ik geen reactie via e-mail, chat of telefoon. Een bijzonder teleurstellende ervaring en een klantenservice die onbereikbaar blijkt!!
26 June 2026
Jeroen
Brugge
Beste Jeroen,
Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen.
Het spijt ons te lezen dat de vermelde leverdatum niet overeenkwam met uw verwachtingen en dat dit voor teleurstelling heeft gezorgd. Wij begrijpen dat dit erg vervelend is, zeker wanneer u uitgaat van de aangegeven levertijd tijdens het bestellen.
Daarnaast vinden wij het jammer dat u ons moeilijk heeft kunnen bereiken. Door de uitzonderlijke drukte zijn onze reactietijden momenteel helaas langer dan gebruikelijk. Ons team doet er alles aan om alle berichten en verzoeken zo snel mogelijk te behandelen.
Wij zien dat uw annuleringsverzoek in goede orde is ontvangen en zo spoedig mogelijk zal worden verwerkt. Onze excuses voor de vertraging en het ongemak dat u heeft ervaren.
het Ventilatieland klantenservice team
Vandaag een mobiele airco besteld, zou morgen geleverd worden. Maar op factuur staat er plots dat ie ergens in november geleverd zal worden. Contact opnemen gaat zo goed als niet. Telefoon: pakt niemand op. Mail: Geen reactie. Whatsapp (binnen het uur, zoals ze zelf aangeven): geen reactie. Ik had ergens nog hoop omdat ze hier wel op reviews antwoorden, en het in orde proberen brengen, maar ik heb er weinig vertrouwen in. Ik zou hier niet direct bestellen, of als je het doet, wel via een betalingsmethode waarmee je makkelijk je geld kan terugvorderen (Paypal bijvoorbeeld).
25 June 2026
Ivo
Beste Ivo,
Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen.
Het spijt ons te lezen dat u moeite heeft gehad om contact met ons op te nemen en dat de vermelde leverdatum voor verwarring heeft gezorgd. Wij begrijpen dat dit erg vervelend is, zeker wanneer u rekent op een snelle levering.
Op dit moment is het uitzonderlijk druk, waardoor onze reactietijden helaas langer zijn dan u van ons gewend mag zijn. Ons team doet er alles aan om alle binnenkomende vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Onze excuses dat u nog geen reactie heeft ontvangen.
Wij nemen uw melding serieus en komen zo spoedig mogelijk bij u terug om uw bestelling en de leverdatum met u door te nemen.
Nogmaals onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw geduld.
het Ventilatieland klantenservice team
wat aangegeven staat als vandaag besteld voor 16:30, morgen geleverd blijkt uiteindelijk na ontvangst van de orderbevestiging een grove leugen. Levering is pas voorzien drie maanden later. Bestelling geannuleerd maar voorlopig geen reactie.
24 June 2026
geeroms-vanderhaegen bv
Lierde
Beste bv geeroms-vanderhaegen,
Hartelijk dank voor uw feedback.
Wij betreuren het dat er bij uw bestelling een onjuiste leverdatum is weergegeven en begrijpen dat dit tot teleurstelling en verwarring heeft geleid.
Wij zien echter dat u inmiddels bericht heeft ontvangen dat uw bestelling is verzonden. Hierdoor is de situatie anders verlopen dan de leverdatum die aanvankelijk in de orderbevestiging werd vermeld.
Onze excuses voor de onduidelijkheid die hierdoor is ontstaan. Wij begrijpen dat u op basis van de gecommuniceerde informatie twijfels heeft gekregen over uw bestelling en nemen uw feedback mee om onze communicatie verder te verbeteren.
Ventilatieland klantenservice team
Bestelling geplaatst vóór 16:30 uur en levering aangekondigd voor de volgende dag. Na betaling ontvang ik een orderbevestiging, en de aangegeven leverdatum is... 4 maanden later. Twee airconditioners besteld op 23 juni 2026, die op 28 oktober 2026 geleverd zouden worden... wie houden ze voor de gek? Commande passée avant 16h30 et livraison annoncée le lendemain Après paiement une confirmation de commande arrive et la date de livraison indiquée est....4 mois plus tard Deux climatiseurs commandés le 23 juin 2026 qui arriveraient le 28 octobre 2026 ....de qui se moque t-on ?
23 June 2026
Noirhomme
Gouvy
Beste Gouvy,
Bedankt voor uw review.
Wij betreuren de verwarring die is ontstaan rondom de gecommuniceerde leverdatum. Wij begrijpen dat het zeer verrassend en frustrerend is om na het plaatsen van een bestelling een verwachte leverdatum te zien die maanden later ligt dan verwacht.
Wij zien echter dat een collega uw bericht reeds heeft beantwoord en dat uw bestelling inmiddels is verzonden. De genoemde datum in de orderbevestiging bleek in dit geval niet representatief voor de daadwerkelijke verzending van uw bestelling.
Onze excuses voor de onduidelijkheid die hierdoor is ontstaan. We begrijpen dat dit het vertrouwen in de bestelling kan beïnvloeden en nemen uw feedback mee om onze communicatie rondom beschikbaarheid en levertijden verder te verbeteren.
Wij wensen u veel plezier met uw aankoop en staan uiteraard voor u klaar mocht u nog vragen hebben.
Ventilatieland klantenservice team
Heel goede service
19 June 2026
Bruno
Brecht
Onbereikbaar via mail, chat of website, verschillende dagen opeenvolgend. Niet tevreden over de communicatie.
16 June 2026
Cammokor
Marke
Beste Marke,
Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om een beoordeling achter te laten.
Wij vinden het jammer om te lezen dat u niet tevreden bent over uw ervaring. Wij hebben uw berichten steeds binnen de gestelde termijn beantwoord en geprobeerd zo duidelijk mogelijk te informeren.
Zoals eerder aangegeven betreft uw vraag een product dat niet binnen ons assortiment valt en dat wij helaas ook niet voor u kunnen inkopen. Deze informatie hebben wij meerdere malen aan u gecommuniceerd.
Wij begrijpen dat dit niet het antwoord is waarop u had gehoopt. Tegelijkertijd vinden wij het jammer dat dit heeft geleid tot een negatieve beoordeling, terwijl wij uw vraag zorgvuldig en tijdig hebben behandeld.
Desondanks danken wij u voor uw feedback. Wij nemen alle beoordelingen serieus en gebruiken deze om onze dienstverlening waar mogelijk verder te verbeteren.
het Ventilatieland Klantenservice Team
snelle en accurate levering en een goede service
16 June 2026
Harald van der Leij
Herselt
goed, geen opmerkingen, geleverd binnen de vermelde termijn
15 June 2026
DAVE
STEKENE
Ventilatieland, de grootste webshop van België in ventilatie, airconditioning, warmtepompen en warmtepompboilers
Ventilatie en klimaatbeheersing is onze passie!
Wij beschikken over meer dan 20 jaar aan kennis en ervaring binnen de HVAC branche. Met een team van 150 enthousiaste medewerkers maken we dagelijks het verschil voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Naast een eigen productie vertegenwoordigt Ventilatieland diverse internationale kwaliteitsmerken, waardoor je op onze website kunt kiezen uit ventilatoren, airco’s, warmtepompen en warmtepompboilers van hoge kwaliteit én voor de beste prijs! Onze missie is een gezond binnenklimaat, overal en voor iedereen.
Ook hechten we veel waarde aan duurzaamheid en wordt alle CO2 die wij uitstoten volledig gecompenseerd. Dat gebeurt onder meer via het planten van bomen in het Katingan veengebied in Indonesië.
Service is ons uitgangspunt!
Met trots kunnen wij dan ook zeggen dat we al meer dan 500.000 klanten naar tevredenheid hebben geholpen. Ons team van specialisten staat graag voor je klaar met hulp en advies. Wat kunnen we voor jou betekenen?
Heb je nu al vragen?
Stuur dan een e-mail naar [email protected]
Park Forum 1047
5657 HJ Eindhoven