Levering goed artikel niet
Voor mijn Yamaha R1 (bj 2000) een Pickup coil gekocht. Eenvoudig te vinden op de overzichtelijke website van Boonstra parts. Betalen eenvoudig, werd goed op de hoogte gehouden en de levering was ook OK.
Helaas heb ik minder geluk met het artikel. De 2 metalen poten waren zo krom als een krom rietje. Kon ik kiezen voor terug sturen of rechtbuigen. Ik heb voor het laatste gekozen. Dat was een secuur klusje want alles moest exact passen. Kostte me een uurtje maar dat is gelukt. Wilde ik hem aansluiten klopte de aansluiting niet. Balen natuurlijk. Kon ik 2 dingen doen, contact opnemen met Boonstra of de connector van mijn oude Pickup coil overzetten. Ik heb gekozen voor het laatste. Weerstand ook nog even gemeten, die was ook niet gelijk maar wel binnen de norm die in het werkplaats handboek werd opgegeven.
Helaas voor mij werkt deze pick up coil niet. Kreeg een harde knal uit de uitlaat maar verder niets.
Ik heb wat verder onderzoek gedaan. De geleverde pickup coil was niet voor een 2000- 2001 R1 maar van een 2002 en die heeft injectie en een ander ontstekingssysteem.
Ik heb ervoor gekozen het artikel te veranderen, dat is mijn keuze geweest. Dan ga ik nu niet lopen jammeren bij Boonstra. Pech voor mij, 36 euries naar de kloten.