3 jaar oude banden ontvangen, retour niet mogelijk!
Bij Bandenconcurrent.nl een setje nieuwe banden besteld. Al eens eerder gedaan voor de zomerset en toen zeer goed bevallen, banden van een paar maandjes oud en precies zoals besteld. Top!
Daarom ook deze keer voor de winterset bij ze terechtgekomen. Echter heb ik nu 3 jaar oude banden ontvangen, met DOT code 4119. Het is momenteel 4122, dus precies op de grens van wat Bandenconcurrent als "nieuw" beschouwd. Afijn, een retour aangevraagd en gemeld dat ik nieuwe banden heb besteld, geen 3 jaar oude banden.
Echter had mijn garage de "nieuwe banden" al om mijn wintersvelgen gelegd (nog niet onder de auto). Nu zou je denken, geen enkel probleem. Bandjes weer van de velg en terugsturen, maar niets bleek minder waar. Want als de band al op de velg zit, ook al liggen ze nog niet onder de auto, dan mogen ze absoluut niet retour!
Drie jaar oude banden alszijnde een nieuwe set verkopen is geen enkel probleem, maar een op de velg gemonteerde band retourneren is absoluut niet mogelijk!
Bandenconurrent.nl meermaals gevraagd om een oplossing, maar er was niets meer mogelijk. Ze handelen conform de voorwaarden.
Wees dus gewaarschuwd, nieuwe banden zijn bij Bandenconcurrent lang niet altijd nieuw!