Makkelijker gaat het niet worden als je nieuwe banden nodig hebt
Was op zoek naar een set Yokohama A/T G015 banden die mijn auto-merk-dealer niet kon leveren, maar die wilde ze wel monteren als ik ze zelf zou meenemen.
Bandenconcurrent kon ze leveren (uit voorraad) in precies de juiste maat en type.
Mijn allereerste keer dat ik zelf banden online bestelde.
En uiteraard wel een beetje skeptisch. Want ze waren zeker niet duur en met de Black Friday korting zelfs een heel goede deal, maar zouden er dan geen addertjes onder het gras zitten...?
Nou nee dus!
De banden werden snel geleverd. Zo te zien met een koerier vanuit Duitsland, je vraagt je af hoe het allemaal kan voor het geld, en keurig verpakt nog in het plastic. Nadat ik dat had verwijderd bleken het ook nog recent geproduceerde banden (ca. 7-8 maand oud) en alle vier van exact dezelfde produktieweek (altijd fijn als ze alle vier hetzelfde zijn).
Voor zover ik als leek kan beoordelen, maar dat zie je volgens mij echt wel, waren het spik-splinter-nieuwe banden.
Inmiddels zijn de banden gemonteerd en heb ik er wat kilometers mee gereden. Het gaat hier niet om de review van de banden zelf, ook al bevallen die me ook heel goed, maar heb even gewacht om de laatste twijfel weg te nemen. Er was helemaal niets mis met de banden. Geen kilo lood nodig om te balanceren en geen afwijkingen in rijgedrag.
Alles bij elkaar helemaal tevreden en zal de volgende keer zo weer bestellen.