Reactie van het bedrijf
Goedemorgen Linda! Dank voor jouw reactie. Excuses voor de tegenvallende ervaring met Kater Funsport. Dat vinden we erg vervelend voor jou, maar uiteindelijk is het ook voor ons niet prettig. Vandaar ook dat we geplaatste reacties serieus nemen om te kijken of we hier verbeteringen uit kunnen halen voor de toekomst.
Allereerst jouw opmerking dat het artikel niet voldeed aan de beschrijving en het advies mbt de maat die niet zou kloppen. In de omschrijving staat beschreven wat je van het artikel mag verwachten, dit is de tekst van de leverancier. Ik heb deze nagelezen en zie daar geen beweringen waar het artikel niet aan voldoet. Er staat geen info over de maat, ook geen maattabel. De maat die je gekozen hebt, maat 37, zou dus die maat moeten zijn. Als wij een verkeerde maat hebben gestuurd, twee verschillende maten of iets dergelijks hebben wij een fout gemaakt, dan zou de klant verder geen kosten maken, maar in dit geval hebben wij de maat gestuurd die jij hebt besteld. Hier lijkt mij niets verkeerds aan de hand. Blijft natuurlijk lastig producten online te kopen die je eigenlijk het liefst zou willen passen, maar dit is een risico dat velen durven te nemen en dus online bestellen.
Dan de verzendkosten, en dat dat niet van deze tijd is. Er staat op dit moment beschreven dat webshops de verzendkosten die een klant betaalde terug moeten betalen wanneer het artikel teruggestuurd is. Dat hebben we gedaan, de 3,95 die je betaalde zijn gecrediteerd. De kosten van het terugsturen zijn voor de klant, ook dit staat actueel in de wet, en ook als zodanig toegelicht in onze webshop. De klant heeft zelf de keuze om terug te sturen of te brengen, in dat laatste geval zijn er natuurlijk geen kosten voor terugsturen. Zoals in veel webshops betaal je bij ons geen verzendkosten boven de 50 euro. Je had er dus voor kunnen kiezen er iets bij te bestellen zodat je boven het bedrag van 50 euro uit kwam. Overigens dekt die 3,95 verzendkosten die je betaalde en terug kreeg, voor ons ook niet 100% de kosten van de handling, communicatie, inpakken en verzenden van de bestelling. De oofos die je bestelde waren met maar liefst 35% afgeprijsd, originele adviesverkoopprijs was 65 euro, hadden we die korting niet gegeven had je die 3,95 verzendkosten niet hoeven te betalen. Maar was de prijs veel hoger.
Wij begrijpen dat het soms lastig is om te gaan met de verschillende werkwijzen van verschillende webshops en online platformen. Wij proberen daar een zo klantvriendelijk en servicegericht onderscheid in te maken waarin wij graag goed en professioneel adviseren, maar ook de regels volgen die er zijn om de consument te beschermen. Er bestaat geen wereld waarin wij gratis spullen kunnen rondsturen, niet nu en zeker niet in de toekomst. Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben, en dat je snel een slipper vindt die wel past. Wij zullen proberen een en ander nog duidelijker te communiceren in de webshop. Mocht je nog vragen hebben of een en ander willen bespreken horen we dat graag, 0227-593 888.