Reactie van het bedrijf
Bedankt voor uw feedback.
Wij proberen onze dienstverlening altijd te verbeteren.
Voor het aanleveren van documenten zijn wij afhankelijk van de wetgever en de voorwaarden van de bank. In uw geval hebben wij het minimaal benodigde opgevraagd. Namelijk legitimatiebewijzen, contractstukken, inkomensspecificaties en een bankafschrift. Waarom worden deze documenten opgevraagd:
1. Middels de legitimatiebewijzen toont u aan dat u ook daadwerkelijk zelf de offerte heeft getekend. Doordat digitaal tekenen u niet lukte kon de bank de met pen getekende offerte wel accepteren. Zij hebben de handtekening op het contract vergeleken met de handtekening op uw legitimatiebewijzen.
2. De contractstukken tekent u zodat de bank weet dat u akkoord gaat met de lening. Daarnaast tekent u documenten om uw identiteit vast te stellen en eventueel fraude tegen te gaan. Het gaat hier om bescherming van de consument. Tot slot tekent u een document voor ons, uw tussenpersoon. U geeft ons daarmee de opdracht werkzaamheden voor u te verrichten. Wij zijn bij wet verplicht deze documenten door u te laten tekenen.
3. Middels een recente inkomensspecificatie laat u zien dat u ook daadwerkelijk inkomen ontvangt en hoeveel dit inkomen is. Bij meerdere inkomens moeten er dus meerdere specificaties aangetoond worden. Banken zijn verplicht om te controleren of er ook daadwerkelijk inkomen wordt ontvangen. Alleen zo kan beoordeeld worden de lening ook daadwerkelijk betaald kan worden.
4. Om dezelfde reden wordt een maand aan bankafschriften opgevraagd. Zo kan de bank controleren of het inkomen daadwerkelijk gestort wordt, wat de woonlasten zijn en of er geen betalingsmoeilijkheden zijn. Op deze manier kan de bank controleren of kredietverstrekking verantwoord is. Bij meerdere bankrekeningen moeten er dus meerdere overzichten aangetoond worden.
Wij proberen het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken documenten aan te tonen. Dat doen wij door de klant (waar mogelijk) digitaal te laten tekenen, een beveiligde Mijn Omgeving met upload mogelijkheid aan te bieden en middels instructievideo's uit te leggen hoe documenten verkregen kunnen worden. Uiteraard helpen onze krediet specialisten u ook graag bij het juist aanleveren van de documenten.
Uit uw opmerking maken wij op dat u verwacht had minder documenten aan te moeten leveren. Wij zullen kijken hoe we vooraf nog duidelijker kunnen maken welke documenten minimaal aangetoond moeten worden. Positief is in ieder geval dat uw lening binnen een week na uw aanvraag is uitbetaald door de bank.
Met vriendelijke groet,
Becam