Veel te veel e-mails, respecteer de AVG!
Ik heb met jullie een vlucht geboekt naar Gran Canaria in februari. Jeuj! Ik vond het wel vreemd om bij de informatievoorkeuren een lijstje te zien met opties om aan te vinken om aan te geven hoe ik NIET wens gecontacteerd te worden. Dat wil zeggen dat het sturen van info, nieuwsbrieven standaard AAN staat, met andere woorden: opt-out. Ik moet als klant actief een keuze maken als ik niet wil gecontacteerd worden. Ik dacht dat de AVG bepaalde dat dit op basis van “opt in” gebeurt: standaard staat alles UIT en alleen als ik wens gecontacteerd te worden, geef ik dat zelf actief aan. Tweede bemerking: het was niet mogelijk om de boeking te voltooien zonder een “thuisblijver” aan te duiden. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb noodgedwongen de persoonsgegevens van een bekende ingegeven maar welk gerechtvaardigd belang geeft jullie het recht om contactgegevens op te vragen van mensen die an sich niets met mijn vlucht te maken hebben? Zogezegd voor als er mij iets overkomt ter plaatse? Maar ik boek enkel een vlucht bij jullie? Jullie zijn enkel verantwoordelijk voor mijn veiligheid en gezondheid tijdens de vlucht toch? Zodra ik ter plaatse ben dop ik zelf wel mijn boontjes en hoeven jullie zich over mij niet meer te bekommeren. Meer nog: als mij iets zou overkomen ter plaatse zouden jullie dat zelfs nooit te weten komen. Ik verduidelijk hierbij ook even dat ik de terugvlucht met een andere maatschappij boek. Zodra ik het vliegtuig uitstap hebben jullie geen zaken meer met mijn doen en laten.
Ik kreeg voor deze eenvoudige boeking al 7 mails van jullie (inclusief de mail voor deze enquête)! Een mail ter bevestiging van de boeking: ok. Daarna: een mail om mij te bedanken met jullie te boeken en een uitnodiging om een verzekering aan te gaan, eentje met de e-tickets, één met uitnodiging om jullie app te gebruiken, twee keer dezelfde voor allerlei extra’s, en nu dus deze enquête. Zijn jullie helemaal gek geworden? Veel te veel mails! Don’t stalk me! Wie vindt zoiets uit?