De beste gitaarwinkel van Nederland. Verplichte kost!
Een dikke 11 voor the Fellowship of Acoustics (because their amps go up to 11, and where can you go from there).
Er is geen gitaarwinkel in Nederland zo fijn als TFOA - althans naar mijn weten, en heb er heel wat bezocht de aflopen jaren. Bij binnenkomst krijg je altijd meteen wat te drinken aangeboden, ze doen nergens moeilijk over, bijvoorbeeld het uitproberen van de duurdere gitaren of amps e.d., en er hangt altijd een lekker open sfeertje.
Ik ken andere gitaarwinkels in Nederland (zal ze niet bij naam noemen) waar je met scheve ogen aangekeken word als je vraagt of je een gitaar mag proberen (never even played it, don't touch it. don't point even, it can't be played, never), hoe anders moet je immers besluiten of je de gitaar wilt kopen denk ik dan altijd... vervolgens word je eerst bij wijze van spreken getoetst door een medewerker waarna je met een beetje geluk ongemakkelijk twee noten mag spelen door een versterker die zachter staat dan je gewend bent als je in een bejaardentehuis woont. Dit is bij The Fellowship of Acoustics gelukkig dus niet het geval!
Dan de winkel zelf: het is een prachtig pand, met meerdere verdiepingen helemaal volgepakt met de mooiste gitaren, ze verkopen hier geen troep. Je kunt blind naar binnen lopen en iets kopen, letterlijk. Elke gitaar die ik daar ooit geprobeerd heb was goed, zo niet geweldig. Telkens weer realiseer ik me in de winkel wat ik zou doen als ik de loterij zou winnen.
Bovendien heeft TFOA zeer goede expertise en een zeer breed assortiment, ze hebben zelfs zo'n coole old-kool kluis waar de echte parels en collectors items liggen. Dit zijn mensen die werken vanuit hun passie, en dit ook uitstralen. Naar mijn idee waarderen ze hun bezoekers / klanten enorm en laten dit ook blijken. Zodoende rijd ik met veel plezier eens in de zoveel tijd vanuit Amsterdam naar Dedemsvaart om de hemel te aanschouwen. Lekker kwijlen en m'n horizon te verbreden.
Dus beveel ik TFOA aan? Nee, ik verplicht het.