E-visums.nl zorgde voor veel stress en gaf constant andere informatie
Als je e-visums.nl en Rusland googelt, staat er in de beschrijving onder de url dat het vijf werkdagen kost om een visum voor Rusland te krijgen. Nadat ik mijn aanvraag had ingediend, werd er echter meegedeeld dat het meer dan veertien werkdagen zou kunnen duren. Die dagen zouden ingaan op het moment dat het paspoort bij de ambassade lag. Het zou daar bovenop ook nog naar e-visums gestuurd moeten worden en terug naar mij. Aangezien ik maar iets meer dan drie weken had voordat ik op vakantie ging, was er dus flinke haast geboden. Toch moest ik maar liefst acht keer bellen voordat ik het pdfje ontving waarin stond welke formulieren ik moest opsturen naar welk adres. Aan de telefoon werd regelmatig iets anders meegedeeld: volgens sommige medewerkers zou het veertien werkdagen duren, volgens andere veertien dagen, en volgens weer anderen 10 werkdagen. Uiteindelijk heb ik mijn paspoort veel sneller teruggekregen, maar lange tijd leek het alsof het niet op tijd zou komen, dus dat was erg stressvol. Toen ik het terugkreeg, zat er bovendien een grote sticker op de voorkant van mijn paspoort die allemaal plak achterliet. Ik zou e-visums.nl zeker niet aanbevelen.