Kupowałem kurtkę narciarską którą otrzymałem bardzo szybko mimo przesyłki z Holandii. Niestety zamówiłem za duży rozmiar. Bałem się jak będzie wyglądał zwrot a wszystko poszło idealnie. Przesłano mi etykietę zwrotną i po kłopocie. Zamówiłem kolejną kurtkę i jestem z niej bardzo zadowolony. Polecam firmę jako sprzedawcę.
Narty zamówione w sklepie doszły wyjątkowo szybko. Kontakt telefoniczny w celu dopytania szczegółów przebiegł w świetnej atmosferze, pracownicy sklepu byli bardzo pomocni.
Excellent responsible contact and responce
Spodnie narciarskie dłuższe niż wskazania rozmiarowe
To moje pierwsze zakupy w tym sklepie, ale zapewne nieostatnie, ponieważ pomimo zwrotu zamówionego przeze mnie kasku, moje wrażenie po dokonanym zakupie jest szalenie pozytywne. Kask dotarł do mnie bardzo dobrze zapakowany, z fajnym gratisem, z instrukcją, czego nie zapomnieć idąc na stok. Całość procesu transakcji na bieżąco mogłam monitorować dzięki otrzymywanym wiadomościom mejlowym. Kask zwróciłam, chociaż trochę żałuję mimo wszystko, bo był bardzo porządny i dobrze wykonany (okazał się trochę duży wizualnie - widocznie to taki model) i po prośbie o etykietę zwrotną - otrzymałam ją, wiec bez żadnych problemów dokonałam zwrotu. I już po kilku dniach dostałam wiadomość, że kask otrzymano i przelew ze zwrotem nadany. Dziękuję pięknie za takie fajne dbanie o klienta. Wrócę jeszcze na zakupy! :)))
Doświadczenia są pozytywne
Zakupiona odzież narciarska spełniła moje wymagania. Jestem zadowolony z jakości i szybkości obsługi
Po raz pierwszy zamawiałam u Państwa towar, nie ukrywam, że trochę się obawiałam, gdy zobaczyłam, że towar jedzie z zagranicy a dostawa trwa 3-7 dni z uwagi, że miesiąc temu zostałam na innej platformie oszukana przez nieuczciwą sprzedawczynię kurtki The North Face, gdzie sprawa trafiła na policję i prokuraturę. Jestem z Państwa zaangażowania i podejścia do klienta bardzo zadowolona. Towar dotarł do mnie w 5 dzień od zamówienia. Obserwuję cały czas na bieżąco Państwa promocje na stronie. Na pewno to nie był mój ostatni zakup w SkiWebShop.pl Będę Państwa polecała swoim znajomym i zachęcała do kupna na Państwa stronie.
Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Przesyłka przyszła w 6 dni kalendarzowych (4 robocze), wszystko zgodnie z opisem, polecam.
Zamówienie z czwartku w poniedziałek odebrałem paczkę z kurtką i spodniami, wszystko ok, żadnych problemów czy zastrzeżeń, polecam
Byłam na bierząco informowana o każdym etapie mojego zamówienia, towar zapakowany dokładnie. Dziękuje bardzo za przydatny gratis
Pierwszy raz
Wszystko OK. Bardzo polecam.
Udany zakup. Kurtka tak jak na zdjęciu. Szybka wysyłka. Bez zastrzeżeń.
Szczerze polecam wszystkim zakupy w tym sklepie internetowym. Towar najwyższej jakości i w najniższej cenie. Z czystym sumieniem polecamy, naprawdę nie będziecie żałować ani jednej wydanej złotówki. Profesjonalizm w każdym calu.
Nie mam dużego doświadczenia ale z na chwile obecna oceniam jako pełny pozytyw.
Nic nie poprawiajcie. U mnie 6 gwiazdek.
Same pozytywne
Szybka realizacja zamówieniach towar zgodny z opisem. Polecam !
Odzież narciarska jak najbardziej w porządku, natomiast zwroty to tragedia!! ponad miesiąc czasu czekam na pieniądze i nadal ich nie mam!!! Nie polecam!!
Dzień dobry Pani Anito, dziękujemy za pozostawienie opinii. Cieszymy się, że jest Pani zadowolona z naszych produktów. Jeśli chodzi o zwrot kwoty za odesłane produkty, według naszych danych, został on prawidłowo wykonany, o czym poinformowaliśmy Panią kilkakrotnie, przesyłając Pani szczegóły transakcji zwrotu kwot za zamówienia. Możliwe, że nie udało się Pani początkowo odnaleźć przelanych kwot na Pani karcie kredytowej. Jednakże my dokonaliśmy zwrotu pieniędzy prawidłowo i bez opóźnień. Zwrot pieniędzy na rachunek karty kredytowej może potrwać dłużej, w zależności od wystawcy karty lub okresu rozliczeniowego. Mamy nadzieję, że dostarczone przez nas informacje odnośnie transakcji zwrotnych są wystarczające i że sprawa została wyjaśniona. Pozdrawaimy, zespół SkiWebShop
gorąco polecam sklep
Super Sklep! Błyskawiczna wysyłka! Towar zgodny z opisem! Rozmiarówka zgodna z tabelą.
Witam serdecznie. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałam zamówienia za które zapłaciłam w zeszły poniedziałek,zostałam wprowadzona w błąd przez jednego Konsultanta ze paczka została wysłana w dniu 11,a tak naprawdę wczoraj dopiero miała zostać odebrana przez kuriera. W tym tyg wyjeżdżam na narty i kurtkę zakupiłam na wyjazd,chyba jednak nie zdąży do mnie przyjść. Nie dokonam więcej zakupów na Państwa stronie.
Szanowna Pani Ilono, dziękujemy za pozostawienie opinii. Jest nam niezmiernie przykro, że odniosła Pani wrażenie, że nasz konsultant wprowadził Panią w błąd, jeśli chodzi o termin wysyłki Pani zamówienia oraz że nie dokona Pani już więcej zakupów na naszej stronie. W dniu 11 stycznia, według naszego systemu zamówienie widniało jako wysłane. Dlatego też podaliśmy Pani taką informację. W żadnym wypadku nie przekazalibyśmy Pani błędnej informacji, Zawsze dokładamy wszelkich starań, aby naszym klientom zawsze dostarczać informacji prawdziwych i możliwie dokładnych. Jeśli przesyłka dotrze do Pani w późniejszym terminie, może Pani ją do nas odesłać według instrukcji podanych na naszej stronie. Serdecznie pozdrawiamy, zespół SkiWebShop
Ok
Oryginalna recenzja
Paczka niekompletna. Zamówiłam spodnie i gogle, otrzymałam tylko spodnie. Po złożeniu reklamacji jest cisza.
szybko sprawnie dobre produkty
• Każdy może opublikować recenzję, o ile spełnione są warunki i polityka prywatności
• Przeprowadzamy automatyczne i ręczne kontrole, aby w jak największym stopniu zapobiegać fałszywym recenzjom.
• Recenzje napisane z własnej inicjatywy są natychmiast wyświetlane online i weryfikowane w ciągu 72 godzin.