Zeer tevreden van een knettergekke wijziging bij deze aankoop
Vorige zaterdag liet ik me bij Kamera Express te Turnhout uitvoerig inlichten omtrent een tele zoomlens voor op mijn APS-C camera. De aankoop was bijna zeker, ik had me de laatste weken suf gelezen, het moest een degelijke zoom zijn, niet uitermate zwaar, met een goed bereik en straks ook bruikbaar zijn op een full-frame DSLR camera. De winkelbediende kantelde het gesprek en rekening houdend met mijn wensen stelde hij me voor om die (dure) tele-zoom even te vergeten en de aankoop van een systeemcamera van Sony (A7III) te overwegen uitgerust met een Sigmalens 100-4005-6.3. Snel toestel met een zoomlens met een redelijk bereik en niet te zwaar. Knettergek, plots werd het me duidelijk dat dit wel eens een juiste aankoop kon zijn voor de lange termijn. Full frame, snelle systeemcamera en een prima lens.
Ondertussen heb ik de eerste foto's van landende vliegtuigen gemaakt, wow echt snel, scherp, goede kleurweergave, echt onder de indruk. De volgende keer zullen de foto's nog beter zijn, ik was gewoon vergeten om in het menu de hoogste kwaliteit te selecteren. Goed bezig.