Ronduit slecht
Medio mei 2020 sleutels verloren in Amsterdam. Ongeveer een week later herkende ik ze op een foto op de website van iLost.
1. Sleutels vanzelfsprekend geclaimd via de website waarbij ik 2 "bewijsfoto's" heb toegevoegd. Dat claimen kost best wat tijd. Gelukkig is dat claimen éénmalig. Dacht ik.
2. Ik krijg keurig een e-mail van iLost dat de claim is ontvangen. Prima.
3. De reactie van iLost: "Aangezien wij niet op locatie werken tot 1 juni ivm coronavirus, kunnen wij de sleutels er niet bijpakken om het bekijken. Probeert u het na 1 juni nogmaals.". WAT??? Alle begrip ervoor dat de coronacrisis zo zijn beperkingen meebrengt maar WAAROM moet ik opnieuw een claim indienen terwijl mijn claim ongetwijfeld in een database is opgeslagen!? Vaag.
4. Omdat er verder geen informatie van iLost meer in mijn mailbox belandt én omdat het inmiddels eind juni is geworden, besluit ik om opnieuw te claimen. Na opnieuw het "claimformulier"op de website te hebben ingevuld en de foto's te hebben toegevoegd, druk ik op de knop "Verstuur verzoek". Geregeld dus? Néé, helaas krijg ik nu de melding dat ik de sleutels al heb geclaimd en dat dat niet nogmaals kan!!! Maar, mij was toch gevraagd "Probeert u het na 1 juni nogmaals."? Verwarrend.
5. Ik ben het zat want ik heb nu geen idee of mijn claim nu wel, óf niet in behandeling is. Daarom vul ik het contactformulier in dat ik op de website aantref. Ook dit keer ontvang ik een e-mail van iLost waarin de ontvangst van mijn "aanvraag" wordt bevestigd. Ok, dus nu komt alles in orde. Dacht ik.
6. Even later ontvang ik e-mail van iLost. Aan de boodschap kan ik geen touw vastknopen. Ik probeer na 2 weken dan maar of ik een vraag o.i.d. in mijn "claimscherm" (hé, dat werkt eindelijk!?) kan toevoegen. Dat lukt. Maar de sleutels heb ik nóg niet terug!
Van de 139 in Amsterdam gevonden sleutelbossen met "vinddatum" 31-3-2020 t/m 19-5-2020 zijn er overigens op 10-7-2020 nog steeds 131(!) niét terug bij de eigenaar. Slechte reclame, voor iLost!