Mooie laptop, met uitmuntende service, ook achteraf
Via Google ben ik op de site van Laptop met Linux terecht gekomen. Ik wilde al langer een laptop kopen, die geschikt is voor Linux. Eerst heb ik van tevoren via WhatsApp op een aantal punten advies gevraagd (over het draaien van Virtuele Machines) en daarbij ben ik keurig geholpen. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op de Tongfang PF5NU1G 15,4 inch laptop vanwege de lange accuduur (14 uur!) Ik heb de laptop naar een afleverpunt laten sturen en ik ben keurig op de hoogte gehouden van de levering. Toen de laptop is bezorgd zag ik bij de pakketlist een aantal dubbelen staan en heb ik besloten om met de gratis bijgeleverde USB-stick met Linux Mint 20 het OS opnieuw te installeren. Na installatie bleek de accuduur echter dramatisch gedaald te zijn en kon ik de functietoetsen niet gebruiken en heb ik contact opgenomen met support. Gelukkig was de oplossing simpel: upgraden naar de nieuwste kernel. Dankzij de aanwijzingen van Peter Pont (zelfs op zondag!) werd het probleem snel verholpen en was de accuduur weer op het oude niveau. Laptop met Linux is niet alleen gericht op verkopen, maar levert ook nog eens een snelle service achteraf. Chapeau!