Snelle levertijd, duidelijke omschrijving, al met al een goede deal
Via Mobico een iPhone XR 128GB met de beschrijving ‘als nieuw’ besteld. Het scherm is als nieuw, de behuizing van het toestel heeft wat kleine tot zeer kleine krasjes (ik heb dit eerder gezien bij andere refurbished iPhones. De krasjes ontstaan meestal doordat er vuil tussen het hoesje en de telefoon is gekomen; door frictie tijdens het gebruik ontstaan er dan overtijd kleine krassen. Ik vond het zelf niet storend omdat ik de telefoon zelf ook weer in een hoesje doe en dan zie je er niets van. Maar houd er dus rekening mee dat dit het geval kan zijn.
De batterijstatus van het toestel is een keurige 90%. Verder werd de telefoon geleverd met een laadblok + snoer en sim-tool. Daarnaast kreeg ik er vanwege een tijdelijk actie ook een gratis screenprotector en hoesje bij. Houd er verder rekening mee dat de telefoon in een blanco doos wordt geleverd en niet de originele doos van Apple.
Als je bovenstaande punten bij elkaar optelt en vergelijkt met de prijs die je voor het toestel betaald, In mijn geval ruim 250 euro minder dan een nieuw toestel is het absoluut de moeite waard. Met gebruik van een hoesje ziet het toestel er als nieuw uit batterijstatus van 90% kan je zeker nog een flinke tijd mee vooruit.
Levertijd was ook zeer snel, ik had de iPhone de volgende dag al in huis. Het toestel was bij een aantal andere leveranciers nog een paar tientjes goedkoper, maar Mobico heeft veel meer positieve reviews dan de andere partijen dat was voor mij doorslaggevend.