Oplichting?
Telefoon (iPhone X) gekocht met de hoogste kwalificatie (nieuw), deze toestellen zouden in sommige gevallen letterlijk nieuwe zijn. Volgens hun eigen omschrijving: Deze toestellen komen voort uit onder andere geannuleerde orders, RMA (retourneren binnen 14 dagen/ongebruikt) en voorraad overschotten.
Na een val van de bank op vloerbedekking in een hoesje en met screenprotector werkte het scherm niet meer (screenprotector was nog krasvrij). Toen ik toestel aanbood bij een apple reseller voor reparatie bleek het scherm niet origineel.
Toen hierover contact opnam met Mobico kreeg ik een reactie met toch wel een iets andere definitie van nieuw, namelijk:
De gradatie nieuw houdt in dat het toestel cosmetisch nieuw in staat is. Al onze toestellen zijn refurbished toestellen, het kan dus voorkomen dat er een onderdeel vervangen is door een niet origineel Apple onderdeel. U koopt immers een toestel bij een refurbished bedrijf.
Let op! Dit staat dus nergens op hun site, ook niet in de kleine lettertjes.
Persoonlijk vind ik dat een iPhone met een niet origineel scherm nooit aangeboden kan worden de term technisch in nieuwstaat, want die nepschermen werken minder prettig en zijn ook nog een eens stuk minder sterk.
Toch in overleg met Mobico besloten het toestel te laten repareren voor 100 euro (ondanks de twee jaar garantie, dus wel gewoon betalen) omdat ik nog hoopte gewoon pech te hebben gehad met het eerste scherm.
Helaas ook het tweede is van dezelfde bedenkelijke kwaliteit. Er zitten af en toe wat lichtvlekken in en bij bediening schiet alles soms een kant op zonder dat je vinger op die plek zit, maar het toestel is wel te gebruiken.
Helaas ging ook dit scherm weer snel kapot, maar nu gewoon toen ik hem neerlegde op het bureau! (weer niets te zien aan de screenprotector en de telefoon zat in een beschermhoes)
Inmiddels heb ik €548,- voor het toestel + €100,- reparatie betaald voor een waardeloze clone van iPhone.
Mensen Pas op! voor je hier iets koopt!