Geoliede teamprestatie boven verwachting
Ik mag me aansluiten bij de lovende reacties die mij voorgingen.
Helemaal voor niks heb ik vooraf gepiekerd over dingen als:
"Ik ben een verre klant, gaat de planning lukken en gaan ze ook hier proberen hun naam hoog te houden?"
"Werken ze veilig genoeg of ligt er straks iemand in mijn voortuin?"
"Doen ze voorzichtig met mijn dakpannen, ik heb er geen tientallen reserve."
"Nemen ze de moeite om de interne elektra te maken zoals ik het voor ogen heb?"
"Maken ze er iets straks en symmetrisch van?"
Mijn offertetraject had geen schouw aan huis, maar dit had zeker vrijblijvend gekund. Aangeleverde foto's en details waren voldoende en na meerdere informatieve telefoontjes kwam een scherpe offerte en een installatiemogelijkheid al binnen vijf weken.
Op de afgesproken dag en tijd arriveerde een team van 3 in twee busjes, met steigerwerk.
Hun twee trajecten ("alles op het dak" en "de elektra") kwamen vervolgens harmonieus samen.
Voor het dak: een stevige steiger, gezekerd werken, goed uitmeten en strak leggen (tot aan een metseldraad spannen).
Vergis je niet, het maken van een stevig frame en het voorinstalleren van de optimizers kost 75% van de tijd. Het eerste paneel blijft gevoelsmatig lang in de bus liggen.
Binnenshuis: een betrouwbare voorspelling van het moment van stroomuitval, keurig werk (tot aan fabriekstekst op leidingbuizen uit het zicht brengen) en een meterkast die er nu verzorgder uitziet dan voor aanvang.
Ik heb vaklui mogen aanschouwen met aandacht voor detail en het opruimen van afval.
Een mooie teamprestatie met uiteraard een lach, een vloek, een pauze, maar ook aandacht om de meegereisde jonge collega het vak te leren. Dit spreekt mij erg aan.
Het administratieve proces om de BTW terug te vragen is nu gestart. Ook hier heb ik het volste vertrouwen in, al is geduld geboden.
Het is jammer dat ik geen foto's bij de review kan plaatsen. Jullie hebben er een ambassadeur bijgekregen. Ik hoop jullie teams nog vaak terug te zien in de buurt.